Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.03.2013.

23:00

Mihajlović: Treba verovati u momke

Srbija je konačno pobedila u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, a slektor Siniša Mihajlović smatra da su igrači pokazali da treba verovati u njih.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Beli orlovi" su sa 2:0 savladali Škotsku, dvostruki strelac bio je Filip Đuričić, pa posle šest utakmica ima sedam bodova, devet manje od Belgije i Hrvatske.

"Momci su pokazali da treba verovati u njih, iako je teren bio težak i nije bio najbolji za naš način igre. Ovo je bila teška utakmica, ali su momci uradili ono što sam tražio od njih", rekao je Mihajlović.

Srbija je konačno bila dominantniji rival na terenu, kontrolisala je tok meča i zasluženo ostvarila drugu pobedu.

"Pokušali smo da loptu držimo na zemlji, kratke pasove. Mislim da smo zasluženo pobedili i moglo je da bude ubedljivije", istakao je selektor.

Mihajlović je rekao da je ipak zadovoljan i rezultatom i igrom protiv Škotske.

"Škotska igra tako, preskače vezni red, sve na dugu loptu. Mi smo u prvom poluvremenu imali dve-tri šanse kada smo mogli da damo gol. Tražio sam da budemo strpljivi. Bez obzira na rezultat, zadovoljan sam igrom, bili smo dobri i pokazali da smo bolji od Škotske", kazao je Mihajlović.

On je ocenio i da u dosadašnjem delu kvalifikacijama nijedna reprezentacija nije nadigrala njegovu.

"U ovim kvalifikacijama nismo naišli ni na jednu reprezentaciju koja nas je nadigrala, ali imamo bodova koliko imamo...t rebalo je da imamo mnogo više. Momci treba da nastave ovako da igraju, naša ekipa neće imati problem da li će se kvalifikovati u budućnosti", ocenio je Mihajlović.

On je rekao da će Srbija ići na pobede u svim utakmicama do kraja kvalifikacija kako bi igrači dobili na samopouzdanju i iskustvu.

"Ako ne odemo na Svetsko prvenstvo, najviše će nama biti žao. Imamo još četiri utakmice do kraja kvalifikacija i odradićemo ih profesionalno. Hoćemo da uzmemo što više bodova jer nam je potrebno samopouzdanje i iskustvo kako bismo bili bolji u narednim kvalifikacijama", rekao je selektor "orlova".

On je istakao da su navijači Škotske, kojih je na stadionu Karađođe bilo oko hiljadu i po, pokazali kako se voli svoja zemlja.

"Navijači Škotske pokazali su kako se voli svoja zemlja. Došlo je njih 1.500, očistili teren, skupili novac za Dečje selo i to je za primer", naveo je Mihajlović.

Srbija će u sledećoj utakmici gostovati Belgiji, 7. juna u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu