Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.01.2013.

16:14

Prva pobeda Partizana u Turskoj

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu na pripremama u Turskoj, "crno-beli" su u četvrtom test meču minimalnim rezultatom savladali Karpate iz Ljvova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Gol za pobedu postigao je Marko Šćepović u prvom poluvremenu, sjajnim udarcem sa 18 metara. Napadač Partizana je tako i treću uzastopnu utakmicu bio strelac.

Pred meč sa Karpatima povredio se prvi golman Vladimir Stojković, umesto koga je na golu bio Nikola Petrović. Partizan sledeći test meč igra u petak protiv austrijske Admire.

Partizan je kontrolisao meč tokom svih 90 minuta (igrao se desetak minuta manje zbog nekoliko nestanaka struje), imao terensku inicijativu, nekoliko šansi, ali je iskoristio samo jednu.

Iako je Partizan skoro kompletno drugo poluvreme proveo na polovini terena rivala, i Karpati su imali svoje šanse, ali Petrović nije morao mnogo da interveniše.

Partizan je u subotu poražen od švajcarskog Ciriha, u nedelju od ukrajinskog Sevastopolja, oba sa 2:1, a u ponedeljak od južnokorejskog Pohang Stilersa sa 3:1.

Nakon toga duela sa Karpatima, "crno-beli" će odigrati još četiri meča u Antaliji, protiv: Admire (1. februar), Đangsu Saintija Dragana Okuke (3. februar), Liteksa koji vodi legendarni Hristo Stoičkov (5. februar) i bivšeg tima Ljubiše Tumbakovića Šandong Lunenga (6. februar) koje vodi Radomir Antić.

Sastavi:

Partizan: Petrović - Marko Živković, Miljković, Ivanov, Aškovski - Smiljanić, Ilić (Knežević 59'), Brašanac, Eliomar Silva (Jojić 59') - Šćepović (Babić 59'), Mitrović (Marković 64'). Klupa: Živković, Stanković, Saša Marković, Jojić, Knežević, Babić.

Tok meča:

Već u prvom minutu Marko Šćepović je imao šansu, nakon pasa Saše Ilića, napadač Partizana šutirao je pored stative. Minut kasnije sa ivice kaznenog prostora pokušao je Aškovski, a nakon intervencije golmana Misaka, odbrana je loptu izbacila u aut.

Partizan je nastavio sa pritiskom, Misak je zaustavio i pokušaj Brašanca, da bi se lopta odbila do Ilića čiji je pokušaj na vreme izblokiran. U četvrtom minutu prvi put su zapretili i Ukrajinci, ali je Lukasa šutirao pored gola.

Novu priliku "crno-beli" su imali u devetom minutu, nakon akcije Ilića do Mitrovića, šut mladog napadača je izblokiran, a usporenu loptu lako je uhvatio golman tima iz Ljvova.

Partizan je u nastavku imao veći posed lopte, ali je sve svodilo na čvrstu borbu na sredini terena. Dok su Karpati pokušavali iz kontranapada, odbrana ponovo blokira pokušaj Mitrovića posle akcije Eliomara i Šćepovića, dok sa druge strane Petrović zaustavlja prodor Štilića.

Nakon desetak minuta pauze i dva prekida zbog nestanka struje u Beleku meč je nastavljen, a u 32. minutu Partizan stiže do prednosti.

Ponovo je strelac Marko Šćepović, treći put na pripremama, koji posle greške dobrane rivala dobio loptu, te sjajnim udarcem sa 18 metara "kiflom" pogodio dalji ugao.

U međuvremenu je šansu za Karpate imalo NN igrač sa brojem 99, čije ime predstavnici ukrajinskog tima nisu želeli da otkriju. Pretpostavlja se da je u pitanju 20-godišnji Kamerunac Arman Ken Ela, koji je u avgustu stigao iz Barselone.

Glavni sudija već odlučuje da ne nadoknadi vreme izgubljeno zbog nestanka struje, pa u 39. minutu meča svira kraj prvog poluvremena.

II poluvreme

Samo što je počelo drugo poluvrmen ponovo je nestalo struje na terenu. Prvi je u nastavku ponovo zapretio Partizan, Mitrović je pokušao sa 20 metara, ali je šutirao pored gola.

Dva minuta kasnije i Ukrajinci su imali šansu, Gladkij je bio u velikoj prilici posle pasa Lukasa, ušao je sa desne strane u kazneni prostor, ali je iako neometan šutirao pored gola.

Tri minute kasnije Partizan je propustio zicer za 2:0. Eliomar je ubacio loptu iz kornera, Ivanov ju je zakačio, ali je ona završila za malo pored stative.

Pola sata pre kraja Vermezović je po tradiciji napravio nekoliko izmena, ušli su Knežević, Jojić i Babić, a izašli Ilić, Silva i Šćepović.

Partizan je dominirao u nastavku meča, redali su se pokušaji, a najbolju šansu je pet minuta pre kraja propustio Jojić koji je primio loptu na oko 16 metara od gola, dobro šutirao, ali je golman Karpata sjajno intervenisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu