Nova vest
Fudbal

Petak, 18.01.2013.

13:06

Bavarci iščekuju Gvardiolu

Kapiten minhenskog Bajerna Filip Lam rekao je da čelnici kluba zaslužuju poštovanje nakon što su uspeli da angažuju Pepa Gvardiolu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

“Gvardiola je najbolji trener u poslednjih nekoliko godina. U klubu se oseća ogromno iščekivanje jer je to najbolje moguće rešenje”, rekao je Lam.

Španski stručnjak, koji je sa Barselonom osvojio 14 trofeja tokom četiri sezone na Nou Kampu, potpisao je sa Bavarcima trogodišnji ugovor i preuzeće ekipu po završetku sezone.

Nikada ne možete garantovano dovesti uspešnog trenera kao što je Gvardiola. Rukovodstvu Bajerna je to pošlo za rukom i to je dokaz dobrog imidža kluba, kvaliteta tima, kao i onoga što je uradio naš aktuelni trener Jup Hejnkes. On je oblikovao tim koji je u konkurenciji u svim takmičenjima”, dodao je Lam.

Predsednik kluba Uli Henes rekao je da je Hajnkes želeo da ostane još godinu dana, ali da je, ipak, posao prepustio Pepu Gvardioli.

Mislim da Hajnkes želeo da ostane u klubu. Zahvalni smo mu što nam je omogućio da angažujemo Gvardiolu i što nije pravio probleme. Ko zna kad bi nam se ponovo ukazala prilika za to”, rekao je Henes.

Mladi španski defanzivac Havi Martines, koji je u Bajern prešao letos iz Atletik Bilbaa, takođe se raduje dolasku nekašnjeg trenera Barselone.

"Znam dosta o njemu iz priča od saigrača iz reprezentacije. Svi ističu veoma dobre i pozitivne stvari. Imenovanje Gvardiole je dobra vest za mene, za ceo tim, a verujem i za Bundes ligu", rekao je Martines.

Bajern je prvi na tabeli Bundes lige sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bajer iz Leverkuzena, a takmiči se i u Kupu Nemačke i Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu