Nova vest
Fudbal

Subota, 22.12.2012.

16:41

Heking novi trener Volfsburga

Bivši trener Nirnberga Nemac Diter Heking postao je novi trener bundesligaša Volfsburga.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Heking je tako na klupi ‘vukova’ zamenio Lorenca-Gintera Kestnera, koji je u četvrtak napustio to mesto posle drugog mandata privremenog trenera Volfsburga.

Krajem oktobra otkaz je dobio Feliks Magat zbog očajnih rezultata ekipe. Sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs potvrdio je nemačkim medijima da je 48-godišnji trener potpisao ugovor do 2016. godine.

“Razgovor sa Klausom Alofsom je dobro prošao”, rekao je Heking, “Objasnio mi je razloge zbog kojih je želeo baš mene na klupi Volfsburga i time pokazao puno poverenje u moje sposobnosti. Naravno, finansijski i poslovni uslovi su bili veoma bitni.”

Heking je tokom trenerske karijere sedeo na klupi Libeka, Alemanije Ahena, Hanovera i Nirnberga, sa kojom je u dosadašnjem delu sezone zabeležio pet pobeda, isto toliko remija i sedam poraza, i nalazio se na 14. mestu na tabeli, sa samo bodom više od ‘vukova’.

Tokom prethodnih dana mediji su spekulisali da će bivši trener Real Madrida Bernd Šuster biti novi trener Volfsburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu