Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.11.2012.

19:32

Milan želi 14-godišnjaka u timu

Stručni štab Milana namerava da pošalje poseban zahtev čelnicima Serije A za odobrenje igranja 15-godišnjeg Hačima Mastura.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ovaj momak ima tek 14 godina, a prema pravilima Kalča, igrači mlađi od 16 godina ne smeju da igraju u najvišem rangu italijanskog fudbala.

Međutim, momak marokanskog porekla oduševio je trener Milana Masimilijana Alegrija igrama u juniorskom timu koji vodi Filipo Inzagi, pa su "rosoneri" odlučni u nameri da pruže šansu talentovanom ofanzivnom veznom igraču, klasičnom plejmejkeru.

Mastur će tek 15. juna 2013. godine napuniti 15 godina, ali potpredsednik Milana Adrijano Galijani, uz podršku predsednika kluba Silvija Berluskonija, sprema zahtev za odobrenje nastupa talentovanog fudbalera pre zakonski mogućeg datuma.

Mladog fudbalera, rođenog 1998. godine u Ređo Emiliji, već porede sa nekadašnjom zvezdom Milana, Rikardom Kakomm, ali i sa Zidanom, Rikelmeom. On je u oktobru stigao u Milan iz Ređiane za pola miliona evra, a želeli su ga još Real Madrid, Mančester Siti, Barselona i Juventus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu