Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.08.2012.

19:56

Šok na kraju – Zvezda ispala

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su, posle 0:0 u Beogradu, izgubili od Bordoa u Francuskoj sa 3:2 (0:1).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Zvezda je na poluvremenu vodila neverovatnim golom Mladenovića u drugom minutu nadoknade. a u 53. minutu izjednačio je Gufran. Potom je isključen Moris-Belaj, a u 71. minutu Bordo preko Žusija stiže do preokreta. U 90. Mikić je izjednačio, da bi već u sledećem napadu Žirondinci posle ogromne greške Maksimovića i penala Gufrana stigli do Lige Evrope.

Već u prvom minutu Bordo je imao ozbiljnu šansu – Moris Belaj je ušao u šesnaesterac Zvezde, Mijailović je startovao sa leđa bez faula, a Bajković se u gužvi dokopao lopte.

Posle te prilike ’crveno-beli’ su uspostavili ravnotežu na terenu, ali bila je jasna orijentacija trenera Jankovića da igra povučeno i da priliku čeka iz kontre.

Prvu polušansu Zvezda je imala u devetom minutu, kada je Lazović krenuo sa svoje polovine, predriblao trojicu i ušao u šesnaesterac, ali nije uputio dovoljno dobro dodavanje.

Samo dva minuta kasnije Gufran je pokušao glavom, ali je Bajković bio na mestu i uhvatio je loptu.

U 20. minutu Bordo je imao najbolju priliku u dotadašnjem toku meča – Maksimović je loše procenio let lopte, koja se odbila do Gufrana, a on je sa desetak metaa šutirao tik pored gola.

Tri minuta kasnije prvu veliku priliku stvorila je i Zvezda – Lazović je promešao celu odbranu Bordoa na levoj strani, na kraju je šutirao levom nogom, ali je Karaso odlično odbranio.

Utakmica se rasplamsala, a u 28. minutu obe ekipe su lako mogle do gola. Mikić je centrirao sa desne strane, Kasalica je bio neometan na 6-7m od gola, ali je očajno zahvatio loptu. Momentalno je usledila kontra Bordoa, Moris-Belaj dobio je duel sa Jovanovićem, ali je Bajković njegov udarac odbio do prečke.

Igralo se u prilično visokom ritmu, Bordo je uglavnom držao loptu u nogama, ali u narednih desetak minuta nije stvorio ozbiljniju šansu. Na drugoj strani je Milunović bio prekratak posle dobrog ubacivanja Mikića.

Činilo se da će se na poluvreme otići bez golova, ali ’crveno-beli’ u drugom minutu nadoknade stižu do gola – Mladenović je povukao polukontru kroz sredinu, dao je loš for levom nogom, Enrike nije uspeo da izbije loptu koja je zakačila Mladenovića u ruku, sudija ništa nije svirao, a levi bek Zvezde je slabijom, desnom nogom sa ivice šesnaesterca pogodio gornji desni ugao gola Karasoa (1:0).

Kao što se i očekivalo, Bordo je veoma ofanzivno počeo drugo poluvreme, a prvu priliku imao je Gufran, čiji udarac je završio iznad gola.

Međutim, već u 53. minutu Žirondinci su uspeli izjednače rezultat – Moris-Belaj je uspeo da centrira sa desne strane iako su oko njega bili Jovanović i Mladenović, lopta je preletela Maksimovića, a pravovremeno je naleteo Gufran i glavom je zakucao pod prečku (1:1).

Samo tri minuta kasnije Zvezda je vrlo lako mogla ponovo da povede, ali je posle Jovanovićevog šuta iz slobodnog udarca lopta pogodila prečku.

Pogodak Gufrana podigao je atmosferu na stadionu „Šaban Delma“, a domaći fudbaleri rastrčali su se po terenu i vršili pritisak na odbranu Zvezde. U 59. minutu Obranijak je centrirao, a Maksimović umalo da postigne autogol.

U jeku inicijative Bordoa dogodila se veoma pozitivna stvar za Zvezdu – Kasalica je povukao kontru, Moris-Belaj ga je povukao sa leđa, a sudija mu je pokazao drugi žuti, zatim i crveni karton.

Iako su igrali sa fudbalerom manje, Žirondinci su i dalje bili bolji tim i to su iskoristili u 71. minutu – Obranijak je izveo slobodni udarac, a najviši u skoku bio je Žusi, koji je glavom poslao loptu od stative u gol.

Posle drugog gola napadačke ambicije Bordoa su utihnule, a Zvezda prvih nekoliko minuta nije mogla da se privikne na ulogu ekipe koja napada.

Prvi iole preteći pokušaj ’crveno-beli’ imali su u 81. minutu kada je Lazović iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

Zvezda je jalovo napadala, a onda je u 90. minutu Asamoa izborio korner. Lazović je centrirao, stvorila se gužva u šesnaestercu, a najbolje se snašao Mikić i zakucao je loptu u gol.

Buka oko Zvezdinog gola nije se ni stišala, a Bordo je ponovo vodio. Maksimović je katastrofalno reagovao u nameri da raščisti loptu, Obranijak je došao do lopte, a Bajković ga je oborio u samom ćošku kaznenog prostora. Gufran je prišao lopti i pogodio donji desni ugao za 3:2 i prolaz Bordoa u grupnu fazu Lige Evrope.

Bordo: Karaso, Enrike (Plašil 71'), Sane, Marijano, Planus (Saive 71'), Tremulinas, Gufran, Sertik, Obranijak, Žusi, Moris-Belaj.
Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Mladenović, Maksimović, Jovanović (Babalj 85'), Mijailović, Dimitrijević, Lazović, Vešović (Asamoa 76'), Milunović (Mirić 63'), Kasalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

712 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu