Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2012.

20:13

Premijer U21 liga kreće 17. avgusta

Engleska Premijer liga potvrdila je danas formiranje takmičenja za igrače do 21 godine, koje počinje od avgusta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvoj sezoni nove lige 23 ekipe biće podeljene u tri grupe. Posle dve grupne faze najbolji će kroz plej of ići do finala.

U dosadašnjem sistemu postojala je rupa između takmičenja za igrače do 19 godina i prvog tima, pored kojih su nastupale rezervne postave.

Cilj Premjier lige je da se pomogne igračima koji su prerasli U19 kategoriju da se pripreme za izazove u najkvalitetnijoj svetskoj ligi.

U prvoj sezoni nastupaće 17 članova Premijer lige i 6 ekipa iz Čempionšipa, sve ekipe koje su se prijavile za takmičenje.

Da bi prelaz bio što mekši u prvom šampionatu biće dozvoljeno da koriste tri igrača i jednog golmana starijeg od 21 godine.

“Cilj nam je da svaku etapu razvoja igrača iskrojimo tako da najviše doprinese napretku igrača. Sada pokušavamo da pronađemo rešenje za najosetljiviju fazu, prelazak iz akademije u prvi tim”, izjavio je izvršni direktor Premiijer lige Ričard Skadamor.

“Smatramo da će novi ambijent, u koji će masovnije biti uključeni navijači, pomoći mladićima da se naviknu na seniorski fudbal”.

Ligu otvaraju 17. avgusta, dan pred početak seniorskog takmičenja, mladići Čelsija i Mančester Sitija, a istog dana igraju Reding i Vest Hem.

Spisak svih učesnika po grupama:

Grupa 1 – Arsenal, Blekburn, Bolton, Everton, Norič, Reding, Vest Brom, Vest Hem.
Grupa 2 – Aston Vila, Mančester junajted, Njukasl, Sautempton, Stouk, Sanderlend, Totenhem, Vatford.
Grupa 3 - Čelsi, Kristal Palas, Fulam, Liverpul, Mančester Siti, Midlzbro, Vulvs.

Od januara timovi će biti smešteni u grupe po dotadašnjim rezultatima, a na kraju sezone igra se plej of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu