Nova vest
Fudbal

Petak, 13.07.2012.

19:37

Kapelo preuzima Ruse?

Fabio Kapelo postigao je dogovor sa Fudbalskim savezom Rusije (FSR) i sledeće nedelje staviće potpis na dvogodišnji ugovor, prenose ruski mediji.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Prethodni selektor Rusije, Holanđanin Dik Advokat napustio je funkciju nakon eliminacije "zbornaje" u prvoj fazi nedavno završenog prvenstva Evrope.

Italijanski stručnjak dobio je godišnju platu od šest miliona evra tvrdi "Sport Ekspres dejli“.

66-godišnji Kapelo došao je u četvrtak u Moskvu kako bi razgovarao sa čelnicima FSR o preuzimanju nacionalnog tima, i navodno pristao da u stručni štab uključi i jednor ruskog stručnjaka.

Po svemu sudeći to mesto moglo bi pripasti Igoru Šalimovu ili Dimitriju Aleničevu, koji su nastupali u italijanskoj Seriji A i govore oba jezika.

Kapelo je do sada trenirao italijanske klubove Milan, Romu i Juventus, a u dva navrata bio je i na klupi španskog Real Madrida, pre nego što je postao selektor Engleske.

Engleska se pod Kapelovim vođstvom plasirala na EURO 2012, ali je zbog problema sa čelnicima FA Italijan bio primoran da se povuče sa mesta selektora.

„Kapelo je spreman da se ozbiljno posveti kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. i pređe da živi u Rusiju. Nije imao posebnih zahteva i bio je zadovoljan interesovanjem Ruskog saveza za njegove usluge“, rekao je zamenik predsednika RFU nikita Simonjan.

Osim Kapela, na spisku kandidata za selektora Rusije nalazilo se još 12 fudbalskih stručnjaka.

Rusija će se u kvalifikacijama za Mundijal 2014. sastati sa reprezentacijama Portugala, Izraela, Severne Irske, Azerbejdžana i Luksemburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu