Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.04.2012.

20:10

LŠ: Real rutinski, Čelsi odahnuo

Kao što se i očekivalo, fudbaleri madridskog Reala i Čelsija plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle pobede na Kipru nad Apoelom sa 3:0, Real je u Madridu slavio sa 5:2, a Čelsi je kod kuće dobio Benfiku sa 2:1, nakon trijumfa 1:0 u Lisabonu.

‘Plavci’ su poveli u 20. minutu, od 40. su igrali sa fudbalerom više, ali su posle gola Garsije u 85. minutu pet minuta strepeli za prolaz dalje pre nego što je Meireleš definitivno rešio meč u drugom minutu nadoknade.

Na stadionu "Santijago Bernabeu" Real je na poluvremenu vodio 2:0 pogocima Ronalda i Kake, a sredinom drugog poluvremena smanjio je Manduka. Do kraja su viđena još četiri gola, za Real su strelci bili još jednom Ronaldo, Kaljehon i Di Marija, a Solari je postigao gol iz jedanaesterca za Kiprane.

Polufinalni mečevi na programu su 17. i 18. aprila – prvog dana igraju minhenski Bajern i madridski Real, a zatim Čelsi i Barselona.

Benfika je odvažno počela meč, gosti su se rastrčali po terenu i igrali su veoma brzo, ali je Čelsijeva odbrana bila na visini zadatka i nije dozvolila Portugalcima da stvori izglednu šansu.

Prvu solidnu priliku domaći su propustili kada je Luizov udarac izblokiran, ali to je bio znak da se engleski tim oslobodio pritiska Benfike.

U 20. minutu Čelsi je stigao do prednosti – Ešli Kol odlično je primio loptu u šesnaestercu, na njega je naleteo Havi Garsija, a sudija Skomina pokazao je na belu tačku. Artur je pročitao u koju će stranu šutirati Lampard, ali je udarac u donji desni ugao bio vrlo precizan i ‘Plavci’ su poveli sa 1:0.

Čelsi je prvi postigao gol u svim svojim utakmicama u LŠ do sada, a Lampard je nastavio tu tradiciju.

Kardoso je imao pristojan pokušaj iz daljine pre nego što je Benfika bila nadomak izjednačenja u 30. minutu – posle divne akcije iz prekida Vitsel je glavom spustio loptu za Kardosu, ali njegov udarac sa gol-linije izbacio je Teri.

I posle toga tim iz Lisabone delovao je opasnije, lakše su dolazili do protivničkog šesnaesterca, ali u 40. minutu Benfika ostaje sa igračem manje jer je Maksi Pereira dobio drugi žuti karton zbog starta nad Mikelom.

To nije obeshrabrilo goste, koji su na početku drugog poluvremena imali izvrsnu priliku, ali je Čeh odbranio Kardosov udarac.

Ipak, od tog trenutka promenilo se stanje na terenu, a Čelsi je ubrzo mogao da dođe do novog gola – Kalu je šutirao iskosa sa leve strane, na drugoj stativi loptu je sačekao Ramireš, ali se spetljao i nije uspeo da je ugura u prazan gol.

Nedugo zatim Tores je na mudar način stvorio sebi šansu za gol, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao Emerson.

U 56. minutu Artur je odbranio šut Mate na asistenciju Kalua, a rezervista Đalo je pet minuta kasnije promašio gol sa desetak metara. Usledila je kontra, Mata je maestralno proigrao Kalua, ali Artur skida ‘zicer’ reprezentativcu Obale Slonovače.

Nekoliko minuta kasnije Kalu se revanširao Mati preciznim dodavanjem u prostor, ali bivši fudbaler Valensije šutira pored leve stative. Pomalo nonšalantan pristup umalo da se osveti Čelsiju u 76. minutu, ali je Čeh odbranio udarac rezervisti Oliveiri.

Ono što se nije dogodilo tada, jeste u 85. minutu – posle kornera sa leve strane Havi Garsija je pobegao Luizu i iz neposredne blizine je zakucao loptu u Čehov gol.

Navijači londonskog tima strepeli su u narednih nekoliko minuta, domaći su delovali usplahireno, ali u drugom minutu nadoknade Raul Meireleš je presekao loptu na sredini, povukao je kontru, a zatim je fantastičnim udarce pogodio gornji levi ugao Arturovog gola i tako 'overio' prolaz Čelsija u polufinale.

Čelsi: Čeh, Ivanović, Kol, Luiz, Teri (Kejhil 60'), Ramireš, Lampard, Mikel, Tores, Mata (Meireleš 78'), Kalu.
Benfika: Artur, Emerson, Pereira, Kapdevila, Havi Garsija, Sezar, Aimar, Gaitan (Đalo 61'), Matić, Vitsel, Kardoso (Oliveira 57').

Trener Reala Žoze Murinjo na teren je poslao kombinovanu postavu, ali i ona je bila dovoljna za terensku superiornost nad Kipranima.

‘Kraljevski’ klub u prvih 20-ak minuta meča imao je 80% vremena loptu u svom posedu, a nagrada za tu dominaciju došla je u 26. minutu – Marselo je centrirao sa leve strane, Iguain je glavom spustio loptu za Ronalda, a Portugalac postiže svoj sedmi gol u LŠ ove sezone.

Nadmoć španskog kluba manifestovala se kroz još nekoliko šansi pre nego što je u 37. minutu Kaka lepim udarcem duplirao prednost svoje ekipe. Do kraja poluvremena isti fudbaler pogodio je stativu, bilo je još dve-tri šanse i gosti su imali sreće što su na pauzu otišli sa samo dva gola u mreži.

Real je malo usporio tempo u drugom poluvremenu, domaći su bili svesni da je sve rešeno, a ekipa Ivana Jovanovića u 67. minutu stiže do pogotka – asisent je bio Almeida, a strelac Gustavo Manduka.

Apoel je imao još jednu solidnu šansu pre nego što je Ronaldo u 76. minutu postigao sjajan gol iz slobodnog udarca pogodivši gornji desni ugao za svoj 49. gol ove sezone.

To je bio uvod u reviju golova u finišu utakmice, a glavni akteri bili su igrači koji su ušli sa klupe za rezervne igrače.

Prvo je gol postigao Kaljehon, zatim je Solari sa bele tačke smanjio na 4:2, a lepom reakcijom u završnici Di Marija je dao peti gol za Real.

Real Madrid: Kasiljas, Ramos, Marselo (Kaljehon 46'), Pepe, Varane, Sahin, Kaka, Granero (Albiol 65'), Altintop, Ronaldo, Iguain (Di Marija 54').
Apoel: Pardo, Žorž, Pursaitidis, Boaventura, Kaka, Haralambidis, Manduka (Adorno 68'), Pinto (Satsijas 78'), Moraiš, Marsinjo, Almeida (Solari 69').

Liga šampiona, četvrtfinale:
Čelsi – Benfika 2:1 (prvi meč 1:0)
Lampard 20 (pen), Meireleš 90 - Garsija 85
Real Madrid – Apoel 5:2 (prvi meč 3:0)
Ronaldo 26, 76, Kaka 37, Kaljehon 80, Di Marija 84 - Manduka 67, Solari 82 (pen)
Barselona – Milan 3:1 (prvi meč 0:0)
Mesi 11p, 42p, Inijesta 53 - Noćerino 33
Bajern Minhen – Olimpik Marsej 2:0 (prvi meč 2:0)
Olić 13, 37

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu