Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.03.2012.

14:13

Petrović: "Jadno i bedno"

Dosadašnji trener Borca iz Čačka Slavko Petrović ocenio je da je način na koji je saznao da je smenjen "jadan i bedan".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Klub sa Morave je najpre obavestio javnost, a tek onda njega.

Borac je u ponedeljak saopštio da je smenio Petrović i na njegovo mesto postavio Slavka Vojičića. Petrović je prvih pet kola ove sezone proveo u Radu, a onda se vratio u Borac, koji je i ranije trenirao.

"Od vas sam čuo da sam smenjen, a tek posle vas me je pozvao predsednik (Ilija Petrović) i obavestio me da sam smenjen na sinoćnoj telefonskoj konferenciji. To je jedan i bedan stil, ne znam kako bih drugačije to opisao", rekao je Petrović novinaru agencije Beta.

Petrović je rekao da ne zna zašto je smenjen, a da mu to ni predsednik nije objasnio.

"Rekao mi je da ne zna zašto sam smenjen. Ako se zna da je Borac do poslednjeg kola u borbi za opstanak, da se nije očekivalo da pobedimo Zvezdu u Beogradu? Da li je 0:0 protiv Vojvodine u Kupu neuspeh", upitao je trener.

"Mogu da mi se prebace rezultati iz prvog dela sezone, pošto smo za 10 kola osvojili osam bodova. U četiri prolećna kola smo osvojili sedam. Pazite, da smo samo jedan bod više uzeli, situacija bi bila drugačija", kazao je Petrović.

Trener je rekao da ugovor nije sporazumno raskinut, ali da neće tražiti odštetu.

"Nikad u životu nisam tražio pare koje mi ne sleduju. U Radu sam tražio, a to ću i u Borcu, da me plate samo do dana do kada sam radio i ništa više", rekao je Petrović.

Borac je na pretposlednjem mestu sa 15 bodova, jednim manje od Novog Pazara i Javora. Sledećeg vikenda Čačani dočekuju Radnički 1923.

Ilija Petorvić: "Smena zbog sportskih stvari"

Predsednik fudbalskog kluba Borac iz Čačka Ilija Petrović izjavio je da je trener tog tima Slavko Petrović smenjen zbog "sportskih stvari", a da je način na koji je obavešten o smeni "običan nesporazum".

"Slavko Petrović je smenjen zbog sportskih stvari, a tu mislim i na rezultate. Mi njima nismo zadovoljni, imamo pravo da se nadamo boljima s obzirom na kvalitet našeg tima. Sa Petrovićem nemamo nikakav konflikt", rekao je predsednik Borca agenciji Beta.

On je rekao da je nesporazum to što je javnost o smeni obaveštena pre Slavka Petrovića.

"Mi smo hteli da Slavku Petroviću saopštimo da je otpušten i u isto vreme da objavimo na sajtu, ali on je bio nedostupan i tek kasnije se javio na telefon. Ja kao predsednik nisam hteo ništa da se objavljuje dok se trener ne obavesti. U pitanju je nesporazum od jednog sata", rekao je Ilija Petrović.

Predsednik UO Borca je istakao da u ugovoru Slavka Petrovića s klubom postoji aneks po kome se saradnja može prekinuti u svakom trenutku.

Za novog trenera Borca iz Čačka postavljen je Slavko Vojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve