Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.01.2012.

14:26

Partizan ubedljiv protiv Makabija

Fudbaleri Partizana pobedili su Makabi Haifu sa 3:0 (2:0), u drugoj pripremnoj utakmici u Izraelu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

‘Crno-beli’ su poveli u 20. minutu, Eduardo je na dodavanje Lazara Markovića smestio loptu iza leđa Bojana Šaranova, nekadašnjeg golmana OFK Beograda.

Samo minut kasnije ekipa Avrama Granta ponovo je zatresla mrežu domaćih, a strelac je bio Aleksandar Miljković. Konačni rezultat postavio je štoper Ivan Ivanov pogotkom tri minuta pre kraja meča.

Za Partizan su u prvom poluvremenu igrali Radiša Ilić - Miljković, Rnić, Ostojić, Lazevski - Saša Marković, Smiljanić, Babović, Saša Ilić - Lazar Marković i Eduardo.

U duelu dva tima koja je prošlog leta u kvalifikacijama eliminisao isti rival, belgijski Genk, fudbaleri Partizana su pokazali da dobro rade u Izraelu.

Koliko su "crno-beli" bili dominantni protiv izraelskog šampiona pokazuje činjenica da su fudbaleri Makabija samo dva puta šutirali ka golu lider Jelen Superlige.

Prvi put su zapretili već u devetom minutu kada je Togerman traljavo šutirao bez opasnosti po gol Petrovića. "Crno-beli" su sa druge strane igrali brzo, sa minimalnim brojem dodira lopte, i čvrstom igrom veznih igrača koji nisu bežali od duela.

To je ekipi Avrama Granta omogućilo da lako dolazi u gol šanse, a već u 17. minutu iskoristili su prvu. Saša Ilić je pronašao Lazevskog na levoj strani, bek Partizana je loptu ubacio u peterac, gde je Eduardo uklizavanjem savladao Šaranova.

Samo tri minute kasnije Partizan je duplirao vođstvo posle još jedne odlične akcije. Babocić je dubinskom loptom pronašao Markovića, a talentovani napadač "crno-belih" je pretrčao bivšeg golmana OFK Beograda i na petercu pronašao desnog beka Miljkovića koji je loptu ubacio u mrežu.

Odličnu igru Marković je mogao da potvrdi golom, ali je u 27. minutu posle nove situacije "jedan na jedan" sa Šaranovom šutirao malo pored desne stative. U drugom delu meča Partizan je smanjio tempo, samo su Smiljanić i Saša Marković ostali iz startne postave, da bi i oni otišli na klupu nakon isteka 60. minutu.

Monotonu igru na sredini terena tokom drugog poluvremena konačno su prelinuli "crno-beli" u samom finišu meča kada je Aksentijević proigrao Mangu na desnoj strani, ovaj je u kaznenom nesebično pronašao Bugarina Ivanova na petercu, da bi štoper Partizana lako postavio konačnih 3:0.

Mohamed 'Medo' Kamara nije bio u sastavu ekipe, iako još nema informacija o eventualnom transferu reprezentativca Sijera Leonea.

Šampion Srbije Partizan u prvoj pripremnoj utakmici dobio je SKA Energiju Habarovsk sa 4:2, a protiv prvaka Izraela 'crno-beli' su nastavili uspešni niz.

"Crno-beli" su pripreme u Izraelu trebalo da završe utakmicom protiv Hapoela iz Akre čiji su članovi bivši Partizanovci Aleksandar Davidov i Nebojša Marinković, kao i Stefan Šćepović, brat Partizanovog napadača Marka. Međutim, meč je otkazan jer osmoplasirani tim izraelskog šampionata igra ligaški meč.



Uprava Partizan pokušaće da pronađe rivala za poslednji meč na Bliskom istoku, a tokom druge faze priprema u Turskoj imaće pet provera, među kojima će biti i meč sa moskovskim CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu