Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.01.2012.

22:17

San: Murinjo menja Vengera?

Samo nekoliko dana nakon što je Žoze Murinjo izjavio da će se na kraju sezone vratiti u Premijer ligu, počele su kalkulacije koga će preuzeti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novinar tabloida "The Sun" Stiven Hauard uveren je da je najlogičniji epilog da Portugalac zameni Arsena Vengera u Arsenalu!

"Toliko je prikladno da skoro ima smisla. Žoze Murinjo u Arsenalu, Arsene Venger u Real Madridu", piše Hauard.

Njegova priča stvarno ima smisla, s obzirom da se već godinama priča kako će Venger da postane trener Reala, da Arsenal polako gubi korak za rivalima u Premijer ligi i da mu je potrebna velika promena, a da je to najveći dostupni klub u Engleskoj koji bi mogao da ispuni zahteve ambicioznog Murinja.

Iako je Arsenal u nedelju preokrenuo 0:2 protiv Aston Vile i sa 3:2 se plasirao u osminu finala FA kupa, to nije značajno promenilo situaciju francuskog menadžera koji je posljednju titulu sa "tobdžijama" osvojio 2005. godine (upravo FA kup).

Arsenal bi u Murinju dobio trenera koji donosi trofeje, a ukoliko ove sezone osvoji i Primeru i prvog trenera koji je osvajao titule u Engleskoj, Italiji i Španiji.

Iako je Real prvi u ligi sa sedam bodova više od Barselone, deo uprave kluba i navijača je nezadovoljna zbog nemoći u duelima sa najvećim rivalom iz Katalonije.

Nije ni tajna da je Portugalčeva želja povratak u Premijeršip. Ode li Mourinho, u Realu ne bi bilo idealnije zamene od Vengera koji je već ranije u dva navrata odbijao poziv "kraljevskog kluba".

Jedino je upitno, navodi Hauard, da li je "konzervativna Arsenalova hijerarhija dovoljno hrabra da zaposli Murinja", kontroverznog trenera bujnog karaktera koji bi po dolasku tražio garancije da mu klub može osigurati novac za velika pojačanja.

Ali nije Arsenal jedini klub u koji bi Murinjo mogao da preuzme ukoliko napusti Mardid. Tu je i Mančester Siti koji će gotovo sigurno smeniti Roberta Mančinija ukoliko Italijan ne osvoji Premijer ligu, kao i Totenhem, ukoliko Heri Rednap nasledi Fabija Kapela na klupi engleske reprezentacije.

"Sigurno postoje igrači na 'Vajt Hart Lejnu' poput Gareta Bejla i Luke Modrića koje bi Murinjo voleo da trenira", navodi Hauard, ali teško da "spursi" mogu da isprate njegove ambicije, pre svega zbog budžeta.

Iako se dugo vremena Murinjo pominjao kao potencijalni naslednik Aleksa Fergusona na "Old Trafordu", trofejni Škot je zatvorio ta vrata najavom da će ostati još nekoliko godina, pa je tako trenutno Murinju najizglednija prilika Arsenal.

"Njegovim dolaskom na 'Emirate' jedna stvar bila bi zagarantovana. Arsenal više niko ne bi razbijao u odbrani", zaključuje Hauard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu