Nova vest
Fudbal

Subota, 28.01.2012.

16:18

Partizan raspucan na startu

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u prvoj proveri na pripremama u Izraelu. Savladali su ruskog drugoligaša SKA Energiju sa 4:2 (1:1).

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Strelci za Partizan u izuzetno efikasnom meču bili su Stefan Babović dva puta, te Brazilac Eduardo i Nemanja Tomić.

Tako je Avram Grant svoj debi na klupi “crno-belih“ obeležio lepom pobedom. Partizan će za dva dana igrati protiv Makabija iz Haife, a 3. februara sa Hapoelom iz Akre.

"Bilo je dobro. Igrači su dobro radili, u dobroj su fizičkoj formi. Makabi je potpuno drugačiji protivnik, tehnički mnogo bolji. Moramo biti oprezni u raspodeli minutaže igračima. Imamo dva dana da se spremimo", rekao je Grant.

U 12. minutu iz jednog jedinog šuta ka golu Partizana poveli su Izraelci preko Kiseljeva, koji je prebacio Radišu Ilića, posle sjajnog prodora dodavanja Lušenka sa leve strane.

Partizan je potom preuzeo inicijativu na terenu i stigao do šanse preko Saše Markovića koji je pogodio spoljni deo stative, a potom je Aksentijević prebacio gol.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena, posle kornera Miljana Smiljanića, Brazilac Eduardo je dobro reagovao na prvoj stativi i glavom izjednačio rezultat.

Međutim, Partizan je za samo 12 minuta u drugom delu preokrenuo i osigurao pobedu. Nakon promene kompletne postave, srpski šampion je odmah stigao do preokreta.

Posle sjajnog pasa Šćepovića sa desne strane, Nemanja Tomić je odlično ispratio akcije i sam na drugoj stativi lako loptu poslao u mrežu.

Desetak minuta kasnije prednost “crno-belih“ povećao je Stefan Babović sjajnim golom iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, a pobedu srpskog šampiona potvrdio je isti igrač u 60. minutu.

Konačnih 4:2 za Partizan postavio je Murnjin, takođe iz slobodnog udarca sa 20ak metara, osam minuta kasnije.

Partizan (4-1-3-2): Prvo poluvreme: R. Ilić – Aksentijević, Anderson, Stanković, Volkov – Smiljanić – Babić, S. Marković, S. Ilić – Dijara, Eduardo Drugo poluvreme: Petrović – Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski – Kamara – Babović, Brašanac, Tomić – L. Marković, Šćepović

SKA Energija (4-1-4-1): Kozorez – Solovej, Am. Semjonov, Kudinov, Nesterenko – Andronik – Murnjim, Lušenko, Zuev, Kisiljev – Jarkin. Igrali su još: Drukovski, Kljačur, Rikardo, Al. Semjonov, Mazalov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu