Nova vest
Fudbal

Subota, 01.10.2011.

19:02

Partizan slavio u Novom Sadu

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu u Novom Sadu sa 2:1, u derbiju sedmog kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovim trijumfom tim Aleksandra Stanojevića se osamostalio na čelu tabele nakon remija Zvezde i Radničkog.

Partizan sada ima 18 bodova, šest više od Novosađana. Golove za 'crno-bele' na stadionu Karađorđe postigli su Lazar Marković u drugom i Marko Šćepović u 19. minutu, dok je jedini gol za domaćina postigao Bojović u 70. minutu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa Beograđani su savršeno otvorili meč, poveli su preko supertalentovanog Markovića već u drugom minutu, na sličan način su postigli i drugi gol i to im je bilo sasvim dovoljno za tri boda u derbiju kola. Vojvodina je tokom većeg dela utakmice bila možda i bolji rival, ali nije znala da terensku inicijativu kruniše golovima.

Već na samom početku utakmice Partizan stiže do prednosti – Lazar Marković sjajno se oslobodio Trajkovića i izašao sam pred golmana Supića; mladi napadač nije oklevao i iskosa sa leve strane poslao je loptu u ’malu mrežu’ u suprotnom uglu (1:0).

Igralo se otvoreno na obe strane, Novosađani su posle primljenog gola preuzeli inicijativu, ali nisu stvorili nijednu šansu. U 13. minutu Šćepović je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Supić odbranio njegov udarac.

U 20. minutu ekipa Aleksandra Stanojevića duplira prednost – nova greška u odbrani domaćih, posle dodavanja Kamare Trajković je pao, a Šćepović je uspešno realizovao situaciju ’jedan na jedan’ sa Supićem (2:0).

Vojvodina je pripretila udarcima Oumarua i Merebašvilija, a Tomić je sa druge strane šutirao iznad gola iz slobodnog udarca. U 36. minutu odličan udarac Merebašvilija odbranio je Stojković, a do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika.

U drugom poluvremenu nije se mnogo promenila slika. Voša je nastavila da napada, Partizan je vrebao priliku iz kontre, a oba trenera odlučila su se veoma brzo i za nekoliko promena. Utaikmicu je izuzetno zanimljivom u poslednjih 20 minuta učinio Bojović.

Bivši napadač Jagodine ostao je na trenutak sam na ivici kaznenog prostora i lepim udarcem u sam ugao Stojkovićevog gola smanjio je na 2:1. U poslednjih 20 minuta igrale su se praktično 'viktorije', ali domaći tim nije uspeo da dođe do izjednačenja.

Vojvodina: Supić, Vuličević, Mojsov (Bilbija 68'), Trajković, Pavlović, Medojević, Ajuru, Stevanović, Merebašvili, Oumaru, Ilić (Bojović 54').
Partizan: Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski, Medo Kamara, Smiljanić, Tomić, Ilić (Babović 56'), Šćepović (Marković S. 78'), Marković (Jovančić 60').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu