Nova vest
Fudbal

Subota, 01.10.2011.

18:02

Radnički odneo bod sa 'Marakane'

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog odigrali su na 'Marakani' nerešeno 1:1, u meču sedmog kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je vodila golom Lazovića, a bod Kragujevčanima doneo je Živadinović u drugom minutu nadoknade vremena.

Radnički je tako ostao neporažen i nakon semdog kola Jelen Superlige, dok je Zvezdi ovo prvi nerešen rezultat nakon pet vezanih pobeda.

Zvezda je ponovo imala terensku inicijativu tokom većeg dela meča, ali je ponovo igrala bez previše ideje i agresivnosti u napadu i na kraju je kažnjena zbog toga.

Lazović je u 62. minutu prelepim udarcem doneo prednost timu Roberta Prosinečkog, ali u poslednjim trenucima utakmice nakon kornera sa desne strane Živadinović je ostao sam na pet metara i glavom je spustio loptu u mrežu Bajkovića za konačnih 1:1.

Prvih 45 minuta proteklo je u potpunoj dominaciji Zvezde, ali još jednom su napadači zakazali. Prosinečki je priliku u napadu pružio Brunu Mezengi. Iako Brazilac nije postigao gol bio je sasvim solidan.

Uglavnom su napadi crveno-belih išli preko desne strane gde je delovao Darko Lazović, ali nije bilo završnice. Prvu priliku ipak su imali gosti, nakon kobntre Obrovac se našao u dobroj situaciji, ali nije uspeo dobro da šutira.

Mnogo bolje Zvezda je igrala u drugom delu prvog poluvremena. Sjajnu priliku u 40. minutu imao je Evandro posle odličnog centaršuta Lazovića Brazilac je šutirao glavom, ali je prečka spasila gol Čančarevića. Nešto kasnije pokušao je i Borha, odlično je prošao u kazneni prostor, ali udarac levom nogom završio je preko gola.

U drugom poluvremenu nije se mnogo promenila slika. Zvezda je napadala, ali bez previše prilika, Radnički je svoju šansu čekao iz kontre, a u 62. minutu viđen je najlepši potez utakmice. Lazović je dobrim potezima izbacio dva defanzivca gostiju, a zatim je sjajno plasirao loptu u mrežu Čančarevića za 1:0.

U nastavku meča oba trenera napravila su po nekoliko izmena, Radnički je krenuo nešto ofanzivnije ka golu Zvezde, ali i dalje je domaćin kontrolisao situaciju na terenu. Gosti iz Kragujevca ipak nisu odustajali i u 92. minutu su nagrađeni za to. Živadinović je ostao sam na pet metara od gola Bajkovića, iskoristio je poklon i doneo veliku radost saigračima i navijačima.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Adi, Ćosić, Petković, Evandro, Dimitrijević, Kadu, Lazović, Mezenga, Borha. Trener: Robert Prosinečki.
Radnički 1923: Čančarević, Pavlović, Tintor, Ristić, Milošević, Nedović, Lepović, Milošković, I. Petrović, Spalević, Kostić. Trener: Slavenko Kuzeljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu