Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.09.2011.

17:58

Kup: Favoriti prošli, Zvezda teško

Favoriti u kupu, prošli dalje. Partizan lako u NP slavio 3:0, Zvezda u burnoj završnici pobedila u Lučanima golom Borhe 2:1, Vojvodina slavila 1:0

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Favoriti za osvajanje nacionalnog kupa prošli dalje. Paritzan lako slavio u Novom Pazaru golovima Tomića, Ilića i Vukića, Zvezda u infarkt završnici povela, pa dozvolila gol iz kontre sa igračem više i na kraju pobedila evrogolom Borhe. Vojvodini je bio dovoljan jedan gol Medojevića za slavlje u Pećincima. Prošli i OFK Beograd, Spartak, Smederevo, Borac Čačak...

Rad je ispao posle penala, bolja je bila ekipa Radničkog 1923, 4:2. Sloboda Point Sevojno se namučila sa Teleoptikom, bilo je 3:2. Najveće iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva, Hajduk iz Kule, ispao je posle poraza od Kolubare 1:0.

Kup, 1/16 finala:

utorak
Metalac GM - Srem 3:0 (1:0)

sreda, uživo
Radnički 1923 - Rad 0:0, 4:2 (pp)
Napredak - Spartak ZV 0:2 (Despotović 2, 36)
Donji Srem - Vojvodina 0:1 (Vidojević 70)
Novi Pazar - Partizan 0:3 (Tomić 28, Ilić 55, Vukić 82)
Hajduk Kula - Kolubara 0:1 (Obradović 90)
Sloboda PS
- Teleoptik 3:2 (Kasalica 15 - Jojić 67)
Radnički Niš - OFK Beograd 0:1 (Purović 2)
Mladost Lučani - Crvena zvezda 1:2 (Milošreić 85 - Kaluđerović 84, Borha 90+3)
Borаc Čаčаk -
Rаdnički Sombor 4:1 (Živanović 37, Knežević 57, Mijanović 68, Sepuja 72 )
Bаnаt -
BSK Borčа 2:0 (Samardžić 15...)
Šumаdijа Jаgnjilo - Inđijа 2:2, 5:6 (pp) (Đoković5,Dabetić 23, Lemajić 58, Kekić 78)
Smederevo - BASK 1:0 (Kovačević 73)
Čukаrički Stаnkom - Proleter Novi Sаd 0:0, 3-5 (pp)
Jаvor -
Novi Sаd 1:0 (Luković 92.minut)

27. septembar
Sinđelić Niš - Jagodina

U Novom Pazaru Partizan prvi put gostuje u zvaničnoj utakmici, na tribinama je 8.000 gledalaca a za branioca trofeja su počeli Stojković - Miljković, Rnić, Stanković, Lazevski - Kamara, Tomić, Vukić, Ilić - Dijara, Šćepović.

Crvena zvezda igra u Lučanima pred oko 2.500 gledalaca a Robert Prosinečki izveo je kombinovani sastav. Na terenu su Kirovski - Stojković, Adi, Ćosić, Reljić - Kovačević, Mijailović, Dimitrijević, Lazović, Vešović - Mezenga.

Zvezda po lošem vremenu, i kiši, ima inicijativu, ali nema i previše prilika. Najveću je propustio Mezenga u 30.minutu nakon dobrog prodora i centaršuta Vešovića. Brazilac je sa 7 metara šutirao iznad gola. Domaćin je od 60.minuta igrao sa igračem manje jer je nakon brutalnog starta Vasića, na travi ostao da leži Mijailović,a domaći fudbaler je dobio direktan crveni karton... Zvezda je povela nakon velike gužve u kojoj se snašao Kaluđerović, ali je samo tri minuta kasnije domaći tim sa igračem manje izveo kontru i stigao do iznenađujućeg izjednačenja preko Miloševića.

Međutim, ofanziva se isplatila "crveno-belima", a nerve brojnih navijača na stadionu u Lučanima sačuvao je Borha evrogolom u 93.minutu...

Prvi golovi postignuti su u Kruševcu i Nišu, na oba stadiona vode gosti, Spartak protiv Napretka, OFK Beograd protiv Radničkog.

Vodi i Banat protiv BSKa iz Borče, kao i Sloboda proitv Teleoptika.

Partizan je poveo u Novom Pazaru u 28. minutu, Nemanja Tomić, ove jeseni daleko najefikasniji igrač 'crno-belih' pogodio je udarcem sa više od 25 metara gornji desni ugao gola Đogatovića. Drugi gol postigao je kapiten Ilić posle dobro izvedenog kornera i odličnog šuta na odbijenu loptu Lazevskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu