Nova vest
Fudbal

Petak, 15.04.2011.

22:06

FA kup: Bitka za Mančester

U subotu od 18.15h na stadionu “Vembli” Mančester junajted i Mančester siti igraju polufinale FA kupa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Obe ekipe nastupiće bez glavnih fudbalera u napadu – Karlos Teves se povredio na meču sa Liverpulom, dok će ‘Crveni đavoli’ biti znatno oslabljeni neigranjem Vejna Runija zbog suspenzije.

Upravo on postigao je spektakularan gol za pobedu Junajteda na Old Trafordu ove sezone, dok je na Istlendsu bilo 0:0. Siti želi da osvoji prvi trofej u 35 godina, a Junajted želi da ponovi 1999. godinu i dođe do triple krune.

Tevesa će u startnoj postaviti zameniti Baloteli ili Džeko, dok će ser Aleks Ferguson najverovatnije na teren poslati Berbatova. U kombinaciji za tim je i Rafael, koji se oporavio od povrede kolena.

Vezni fudbaler Mančester junajteda Pol Skols smatra da ‘Građani’ nisu glavni rival njegove ekipe u ovom trenutku.

“Pošto su četvrti ili peti na ligaškoj tabeli, ne mogu biti svrstani kao najveći rivali. Naši glavni protivnici su Arsenal i Čelsi. Mislim da je Siti rival samo zbog toga gde se nalazi (geografski), baš kao i Liverpul”, ‘pecnuo’ je Skols gradskog rivala.

Ipak, iskusni fudbaler svestan je važnosti predstojećeg meča.

“U pitanju je polufinale FA kupa na Vembliju, to je veilka stvar, biće po 30 hiljada navijača oba kluba, ovo je najznačajnija utakmica koju igramo sa Sitijem u dugo vremena. Ko god da izgubi, biće očajan”.

Štoper Junajteda, srpski reprezentativac Nemanja Vidić izjavio je da je Siti opterećen trofejima.

Menadžer ‘Građana’ Roberto Mančini ima tri poraza i remi u duelima sa gradskim rivalom, ali uveren je da će se to promeniti.

“Vreme je da menjamo istoriju. Svi moji igrači moraju biti svesni važnosti ovog trenutka. Prvi trofej je uvek najteže uzeti, ali Siti bi morao konačno nešto da osvoji”.

Italijanski stručnjak kaže da veliki ulog ne sme da sputa njegov tim i dodaje:

“Na početku sezone cilj nam je bio osvajanje jednog trofeja i plasman u Ligu šampiona. Mesec dana pre kraja sezone na dobrom smo putu i sve zavisi od nas”.

Meč Mančester junajted – Mančester siti igra se od 18.15h, a sudiće ga Majk Din. U drugom polufinalu FA kupa u nedelju se sastaju Bolton i Stouk, a finale je na programu 14. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve