Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.01.2011.

17:55

Siti predstavio Edina Džeka

Mančester siti predstavio je najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku, bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeka.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

24-godišnji centarfor prešao je iz nemačkog Volfsburga za 32 miliona evra i potpisao četvoroipogodišnji ugovor sa “građanima”, a nosiće dres sa brojem 10.

"Zadovoljan sam. U velikom sam klubu kakav je Mančester siti koji ima velike ambicije, baš kao i ja, stoga mislim da možemo zajedno napraviti dosta uspeha", rekao je Džeko na predstavljanju.

"U Volfsburgu sam proveo tri i po lepe godine i imali smo dosta uspeha, osvojivši po prvi put u istoriji titulu u Nemačkoj. Tamo sam bio veoma srećan, ali sam želeo da promenim klub i probam nešto novo i bolje, pa je i to razlog zašto sam sada ovde", istakao je Džeko.

Medije u Mančsteru je zanimalo i šta “bosanski dijamant” misli o rivalstvo sa daleko trofejnijim gradskim rivalom Junajtedom.

"Čuo sam mnogo o navijačima i da većina ljudi ovde navija za Siti. Ne znam previše o rivalstvu, ali čuo sam da je posebno. Jedva čekam 12. februar (duel Junajteda i Sitija u Premijer ligi)".

Novim pojačanjem zadovoljan je i trener Roberto Manćini koji sada ima adut više u borbi za titulu u pokušaj prekida domanacije gradskog rivala i londonskog Čelsija.

"Hteli smo ga još letos. Prvi put smo sa njim stupili u kontakt pre šest meseci. Ipak, na realizaciju posla morali smo čekati do januara i sada smo srećni što se sve završilo na najbolji mogući način. Nadam se da će Džeko nastaviti da postiže golove, kao što je to radio i u Nemačkoj", izjavio je Manćini.

Džeko je u ovoj sezoni, u dresu bivšeg kluba Volfsburga, postigao deset golova u 17 odigranih utakmica. Tokom tri i po sezone odigrao je 138 utakmica i postigao 85 golova. Za reprezentaciju BiH nastupio je 31 put i postigao 17 golova.

Debi u dresu Sitija mogao bi da ima već za vikenda kada “građani” na “Istlendsu” dočekuju Vulverhempton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu