Nova vest
Fudbal

Subota, 01.01.2011.

16:31

Trijumf Junajteda na startu 2011.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u gostima Vest Bromvič Albion 2:1, u prvoj utakmici 21. kola Premijer lige i prvom meču u 2011. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Aleksa Fergusona je tako ostao neporažen u Premijer ligi, a sada ima tri boda više i meč manje od Mančester sitija.

Prvi gol za Junajted u novoj godini postigao je Vejn Runi već u drugom minutu. To je bio i njegov prvi pogodak iz igre ove sezone, pošto je jedini prethodni gol dao iz penala.

Radost gostujućih navijača trajala je samo do 14. minuta, kada je izjednačio Džejms Morison fantastičnim udarcem sa oko 25 metara. U 26. minutu domaći sastav grubo je oštećen pošto je sudija propustio da dosudi penal i dodeli crveni karton Gariju Nevilu koji je oborio Doransa.

Desni deo Junajtedove odbrane (Gari Nevil i Rio Ferdinand) delovao je veoma nesigurno tokom svih 90 minuta, pa je VBA u 63. minutu ipak dobio penal i priliku da potpuno preokrene. Ferdinand je oborio Džeroma Tomasa, ali je napadač Piter Odemvingi šutirao amaterski i traljavo, a lopta je otišla skoro metar pored desne stative.

Takav poklon Mančester je umeo da iskoristi u 77. minutu, kada je Havijer Ernandes, posle kornera i gužve u šesnaestercu, glavom poslao loptu u mrežu. Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić odigrao je solidno svih 90 minuta za Junajted, a u 80. minutu fenomenalnom reakcijom je sprečio Tomasa da izjednači na 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve