Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.11.2010.

19:55

Kaluđerović spasao Zvezdu sramote

Fudbaleri Crvene zvezde poslednji su učesnici polufinala Kupa Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Branilac trofeja je na svom terenu posle puno problema pobedio drugoligaša Teleoptik sa 2:1.

Gosti su pred oko sedam i po hiljada gledalaca na ’Marakani’ poveli u 23. minutu golom Antelja, a Zvezda je do preokreta i pobede došla u drugih 45 minuta. Andrija Kaluđerović je prvo izjednačio u 49. minutu, da bi isti igrač u poslednjem minutu doneo pobedu i prolaz dalje svom timu.

Ranije u toku dana plasman u polufinala izborili su još Partizan, Vojvodina i Sloboda.

Zvezda je, kao i protiv OFK Beograda za vikend, odigrala veoma loše, bezidejno i neorganizovano, ali je na kraju ipak uspela da trijumfuje i tako izbegne veliku sramotu. Međutim, treneru Krstiću ostaje da vidi gde ne štima, pošto trenutna Zvezdina igra ne priliči najtrofejnijem srpskom klubu.

Na početku duela sa Teleoptikom Zvezda je imala terensku inicijativu, ali nije imala ideju kako do gola. Gosti su to iskoristili, i poveli su u 23. minutu kada je posle poigravanja Adija, Isaha i Mikića Lukić uzeo loptu i dodao je do strelca Antelja.

U nastavku prvog dela Zvezda je imala samo jednu pravu priliku koju je u 26. minutu propustio Kaluđerović. Na kraju prvog dela navijači na našem najvećem stadionu ispratili su svoje ljubimce salvom zvižduka, a trener Kristić je na poluvremenu umesto Kadua u igru ubacio Vešovića.

Mladi Crnogorac je ukazanu priliku iskoristio već na startu drugog dela, centrirao je za Kaluđerovića u 49. minutu, a bivši napadač Rada glavom je savladao golmana Teleoptika.

Pre pobedonosnog gola Zvezde Teleoptik je u 82. minutu imao odličnu šansu da ponovo povede i verovatno zapečati sudbinu Zvezde, ali je Stamenković uspeo da odbrani pokušaj Jojišća sa dva metra. U poslednjem minutu Milovanović je proigrao Kaluđerovića, a ovaj je zakuzao loptu pod prečku za pobedu i prolaz u polufinale.

Polufinalne utakmice nacionalnog kupa na programu su 16. marta i 6. aprila, a finale 11. maja sledeće godine.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov (k), Adi, Mikić, Ignjatijević, Isah, Milovanović, Kadu, Koroman, Trifunović, Kluđerović.
TELEOPTIK: Petrović, Aškovski, Popara, Miljković, Stević, Ranđelović (k), Antelj, Lukić, Đoković, Pilica, Ostojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve