Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.10.2010.

21:34

Rezervisti Partizana ubedljivi

Rezervisti Partizana zabeležili su šestu uzastopnu pobedu u ligi B timova jer su sa 3:0 savladali BSK Borču.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Crno-beli” su sva tri gola postigli u drugom poluvremenu, i to u svega devet minuta. Antelj je u 49. doneo prednost, u 55. duplirao je Brašanac, a sve rešio Đoković tri minute kasnije.

Partizan je drugi na tabeli B lige sa 18 bodova iz šest mečeva, prvi je Rad koji je iz sedam skupio 19, dok je treća Crvena zvezda sa 17. U sledećem meču Partizan gostuje Hajduku.

Bila je ovo još jedna odlična predstava rezervista “crno-belih” na Zemunelu, a “žrtva” je ovog puta bio vrlo dobri sastav BSK iz Borče. Iako su sve vreme Borčani bili prisiljeni da igraju “bunker”, uspeli su da odole Partizanovim napadima celo prvo poluvreme. Uspeli, ali je to bila prava “viktorija” uz mnogo šansi i veliki broj uspešnih ofsajd zamki Borčana (9).

Meč je odigran u večernjim satima uz kišu, koja je padala celo prvo poluvreme, pa je teren bio izuzetno težak za igru. Međutim, već posle početnog “ispitivanja snaga” u prvih desetak minuta Partizan je dominirao.

Prvu veliku priliku Partizna je imao u 16. minutu kad je Kizito izvanredno utrčao po levoj strani, dobio pravu loptu u prostor od Ranđelovića, usledio je idealan centaršut na drugu stativu, gde je sačekao Davidov i volejom zahvatio loptu, ali je ona prošla pored desne stative golmana Džodže. Preslikanu akciju “crno-beli” su imali u 21. minutu, ovog puta akciju je završio Pilica volejom, zakucavši je u mrežu. Međutim, pomoćni sudija je mahao ofsajd Kizita i ništa od gola.

U 27. minutu Brašanac je ubacio u vatru Bogunovića po levoj strani, koji je ušao u kazneni prostor, šutirao iz prve, ali je Džodžo ponovo bio na mestu i odbranio. Pet minuta kasnije Đoković je došao u poziciju za šut, pokušao snažnim udarcem ali je lopta završila iznad prečke. Inače, Đoković je sam pet puta bio u ofsajdu.

U nastavku ponovo je Đoković iskoristio brzinu i uleteo sa desne strane u 16 metara kada mu je golman pošao u susret, on je gađao bliži ugao, ali je Džodžo ostao nesavladan. Davidov je oprobao šut iz slobodnjaka u 39. minutu sa oko 20 metara, ali je Džodžo bio siguran i uhvatio loptu.

Tri minute pre poluvremena posle faula nad Ranđelovićem na oko 20 metara sa desne strane, Davidov je ponovo šutirao direktno, golman je nogom odbio, na nju je natršao Nastasić i prebacio je preko gola.

Poslednja velika prilika desila se u 45. minutu, kada je odlični Kizito ponovo idealno centaršutem pronašao na drugoj stativi Davidova, usledio je novi volej, Džodžo fenomenalno brani, odbija loptu, na nju natrčava Ranđelović, ali je upućuje preko gola. Prilikom šuta, Davidovu je ušao u blok jedan igrač BSK-a i posledica je bila povreda zgloba, pa je Davidov napustio teren i više se nije vraćao u igru.

Na samom početku drugog poluvremena, u 50. minutu Partizan je konačno “otvorio” BSK i poveo sa 1:0. Strelac je bio Antelj, posle odlične asistencije Bogunovića sa leve strane, uputivši prizemnu loptu u srce 16 metara, a tu se našao snalažljivi Antelj i ispred igrača iz Borče, pogodio mrežu golmana Škarića. I Aškovski je oprobao udarac pet minuta kasnije sa leve strane na oko 14 metara, ali je ona prohujala paraleno sa gol crtom i otišla u gol aut.

Međutim samo minut kasnije Partizan je uvećao vođstvo na 2:0, a egzekutor je bio Brašanac. Golu je prethodio topovski udarac Antelja, koji je golman Škarić bravurozno odbranio, ali se lopta odbila do usamljenog Brašanca, koji je rutinski smestio u nezaštićenu mrežu.

Konačan rezultat je postavio odlični Đoković tri minute kasnije, pošto mu je asistirao Antelj.

Minut pre kraja gosti uputili svoj prvi direktan šut ka golu Partizana, kada je Kočevski sa ivice kaznenog prostora, po sredini, opalio po zemlji, ali je Tomić bio budan i “skinuo” mu šut.

PARTIZAN: Živković (Tomić 62’), Pilica, Kizito, Ostojić (Antelj 46’), Stanković, Ranđelović (Popara 60’), Nastasić, Davidov (Aškovski 46’), Brašanac, Đoković (Aksentijević 60’), Bogunović (Lukić 62’)

BSK Borča: Džodžo (Škarić 46’), Perić (Blagojević 57’), Stojanović, Bošković, Advigov, Pejić (Vasić 62’), Vignjević (Kočevski 60’), Grdinić (Anđušić 46’), Plavšić, Reljić (Simović 46’), Damnjanović (Vijoglavin 42’)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu