Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.09.2010.

20:52

Veliko priznanje za Šekularca

Legenda srpskog fudbala Dragoslav Šekularac dobio je veliko priznanje od engleskog magazina “4-4-2”.

Izvor: B92, www.blic.rs

Autor:B92, www.blic.rs

Default images

Druga ‘Zvezdina zvezda’ uvršten je među “16 plejmejkera koji su najviše promenili fudbalsku igru”.

Šekularac je za ‘Blic’ rekao da je počastvovan. “Dobro sam igrao za jugoslovensku reprezentaciju protiv Engleza i oni su to, očito, zapamtili. Tukli smo ih 1958. u Beogradu 5:0, a zatim smo dve godine kasnije u Londonu odigrali 3:3.”

“Milo mi je što još nešto može da se dobije bez protekcije, ali, iskreno, više me ne zanima moja igračka i trenerska karijera. U ovim godinama mogu samo da me obraduju tuđi sportski uspesi, poput onih koje nam donose teniseri ili košarkaši”, rekao je 73-godišnji Šekularac.

Uz Šekularca na spisku ‘inovatora’ su i Mihael Laudrup (Danska), Karlos Valderama (Kolumbija), Didi i Rivaldo (Brazil), Johan Krojf i Rud Gulit (Holandija), Georgi Hadži (Rumunija), Nils Lidholm (Švedska), Alfredo di Stefano i Diego Maradona (Argentina), Matijas Zindelar (Austrija), Mišel Platini i Zinedin Zidan (Francuska) i Bobi Čarlton (Engleska).

“Izabrali su najbolje igrače iz svoje epohe i zaista sam počastvovan jer sam se našao u takvom društvu. Međutim, važnije mi je da Vladimir Petrović – Pižon uspe kao trener reprezentacije i da Srbija igra dobro pa se plasira na Evro u Poljskoj i Ukrajini. Podržavam i moju Crvenu zvezdu i voleo bih da na „Marakani“ bude mnogo publike, eto, to bi mene usrećilo”, kaže Šekularac.

Ostrvski mesečnik „4-4-2“ izabrao je i 12 bivših i aktuelnih fudbalera za koje smatraju da su „plejmejkeri posebnog kova u najboljim izdanjima“. U tom društvu odabranih nalaze se Brazilac Ziko, Mađar Ferenc Puškaš, Nemac Mesut Ozil, Holanđanin Vesli Snajder, Hrvat Luka Modrić, Englezi Metju Le Tisije i Pol Skols, Italijan Đankarlo Antonjoni, kao i Johan Krojf, Georgi Hadži, Mišel Platini i Rivaldo. U ovoj grupi nalaze se samo četvorica aktivnih igrača – Modrić, Snajder, Ozil i Skols.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve