Nova vest
Fudbal

Subota, 18.09.2010.

21:00

Kaluđerović doneo pobedu Zvezdi

Crvena zvezda pobedila je u petom kolu Jelen Superlige ekipu Javora na „Marakani“ sa 1:0 (0:0).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedini gol za „crveno-bele“, koji su izgubili poslednja dva duela sa Ivanjčanima na svom terenu, postigao je Andrija Kaluđerović u 92. minutu meča.

Zvezda je tokom utakmice propustila nekoliko odličnih šansi, a najbolju preko Trifunovića koji je imao prazan gol, a pogodio stativu. Kahriman je odlično branio za Javor, koji je poslednjih 20 minuta imao sa deset fudbalera zbog isljučenja Stanisavljevića.

Javor se ceo meč branio, neorganizovanim kontrama pokušavo da iznenadi odličnu odbranu Zvezde koju se predvodili debitanti Li Adi i Mihajlović. Zvezda se dosta mučila sa bunkerom rivala, ali ipak stvorila 2-3 gol šanse koje su propustili Trifunović i Vešović, pogađali okvir gola, te Milovanović, bio neprecizan sa tri metra.

Prvu ozbiljnu priliku stvorio je Vešović koji je je odlično šutirao sa dvadesetak metara ali nije imao sreće jer je lopta okrznula prečku i završila u gol autu.

Najbolju šansu prvom delu Zvezda je imala u 36. minutu. Kadu je poslao dugu loptu do Ninkova koji je sjajno odigrao na gol aut liniji pet metara od gola, proigrao Milovanovića koji je sa tri metra promašio ceo gol.

Tri minute kasnije MIlovanović je pokušao iz slobodnog udarca, ali je njegov precizan šut paradom u korner izbacio Kahriman. Istim tempom igralo se i u nastavku. Zvezda je napadala, Javor se branio.

U 60. minutu obrukao se Trifunović. Najbolji strelac Zvezde ove sezone šutirao je glavom na prazan gol, posle neuspešne prilike Vešovića, ali je lotom pogodio jednu stativu, ona se odbila do druge i otišla daleko od gola.

Poslednjih dvadesetak menuta Zvezda je imala igrača više na terenu jer je Stanisavljević posle neopreznosti i izgubljene lopte ispred kaznenog prostora povukao za ruku i oborio Isaha i dobio drugi žuti karton.

Do kraja je Kristić u igru uveo sve napadače, Jevtića, Perovića i Koromana, a najbolje šanse „crveno-beli“ su imali iz slobodnih udaraca posle faulova Ivanjičana ispred kaznenog prostora.

Ipak, u drugom minutu sudijske nadoknade Crvena zvezda je stigla do pobede. Ognjen Koroman se na levoj strani lako oslobodio dva rivala, levom nogom ubacio loptu na pet metara, a Kaluđerović u skoku bio bolji od čuvara, i glavom savladao nemoćnog Kahrimana.

Do kraja meča glavni sudija je više smirivao igrače dva tima nego što se igralo, pa je Zvezda prekinula lošu seriju protiv Javora i došla do prvog mesta na tabeli, bar do nedelje i utakmice Partizana sa Borcem u Čačku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu