Nova vest
Fudbal

Subota, 21.08.2010.

20:20

PL: I druga “šestica” Čelsija

Fudbaleri Čelsija nastavili su sa ubedljivim pobedama u Premijer ligi pošto su u drugom kolu savladali Vigan na gostovanju sa 6:0.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Prethodno su ‘plavci’ u prvom kolu bili bolji od Vest Broma, takođe rezultatom 6:0.

Dvostruki strelci za londonsku ekipu bili su Nikolas Anelka i Salomon Kalu, a golove su postigli i i Floran Maluda i Josi Benajun. Didije Drogba, koji je u prvom kolu postigao het-trik , namestio je čak tri gola na subotnjoj utakmici.

Goste je “otvorio” Maluda u 33. minutu koji je natrčao na odbijenu loptu Kirklenda, posle udarca Lamparda. Već u drugom minutu nastavka, Anelka je duplirao vođstvo posle dugačke lopte koju mu je uputio Mikel . Samo četiri minuta kasnije, isti igrač se ponovo upisao u strelce, ovaj put posle dodavanja Drogbe.

Do četvrtog gola čekalo se do 77. minuta. U međuvremenu, Kalu je zamenio Maludu, dok je umesto Branislava Ivanovića, u igru ušao Fereira. Trinaest minuta pre kraja Drogba je nesebično uposlio upravo Kalua, koji je loptu poslao pored nemoćnog Kirklenda. Utakmica je bila na isteku kada je isti igrač, posle centaršuta Drogbe, glavom postigao svoj drugi gol. Konačan rezultat postavio je Josi Benajun, koji je ovog leta došao u Čelsi iz Liverpula.

Kao kuriozitet treba istaći da je utakmica završena bez ijednog kornera, kao i da su posed lopte i broj šuteva na gol bili gotovo ravnomerno raspoređeni na obe ekipe.

Čelsi je ovom pobedom ubedljivo sačuvao prvo mesto u Premijer ligi sa impozantnom gol-razlikom 12:0.

Rezultati ostalih mečeva odigranih u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu