Nova vest
Fudbal

Subota, 21.08.2010.

18:09

PL: Arsenal demolirao Blekpul

Fudbaleri Arsenala ostvarili su najubedljiviju pobedu u drugom kolu Premijer lige savladavši Blekpul sa 6:0.

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Nikola Žigić je bio starter u pobedi Birmingema nad Blekburnom od 2:1, dok je sjajni Garet Bejl doneo pobedu Totenhemu na gostovanju Stouku.

Vest Brom je bio bolji od Sanderlenda minimalnim rezultatom, Bolton je sa 3:1 slavio protiv Vest Hema u Londonu, dok je susret Evertona i Vulvsa završen bez pobednika.

Arsenal je demonstrirao silu na susretu sa Blekpulom, koji je bio najveće iznenađenje prvog kola Premijer lige. Ekipa Arsena Vengera je, posle početnog remija sa Liverpulom, makar na nekoliko sati, preuzela vodeću poziciju. Junak pobede bio je Teo Volkot koji je postigao tri gola. Brzonogi napadač načeo je goste već u 12. minutu. Iako je Arsenal zasluženo došao do pobede, igrači Blekbula imali su primedbi na crveni karton koji je Ian Evat dobio u 32. minutu kada je kao poslednji igrač odbrane, u kaznenom prostoru oborio Maruana Šamaka. Aršavin je uspešno izveo najstrožu kaznu, a gosti su igrali sa igračem manje celih sat vremena. Arsenal je nastavio sa napadima, pa se Volkot ponovo upisao u strelce u 39. minutu. Diabi je u četvrtom minutu nastavka povisio na 4:0, a do svog trećeg gola Volkot je došao u 59. minutu. Konačan rezultat postavio je Šamak osam minuta pre kraja utakmice. Za domaću ekipu u igru je ušao i Sesk Fabregas koji je u 62. minutu zamenio Diabija.

Birmingem je uspeo da sačuva sjajan skor na domaćem terenu pošto je neporažen i posle 16 utakmica i susreta sa Blekburnom. Iako su gosti poveli golom Stivena N’Zonzija u 54. minutu, domaću ekipu uspeo je da spasi Kreg Gardner golovima u 57. i 71. minutu. Gosti su imali priliku da povedu u 50. minutu kada je Nikola Žigić, koji je bio starter, faulirao u kaznenom prostoru Krisa Sambu. Morten Gamst Pedersen je sjajno izveo penal, ali je Ben Foster još bolje reagovao i, makar na kratko, sačuvao mrežu. Srpskog reprezentativca u 67. minutu zamenio je Met Derbišir.

Bolton je ostvario sjajnu pobedu u gostima protiv Vest Hema. Vonderersi su poveli autogolom Apsona u 48. minutu, koji je pokušao da skrene centaršut Denija Gabidona. Vođstvo je dvadeset minuta kasnije duplirao Johan Elmander, koji je postavio i konačan rezultat u 84. minutu, čime je ugasio sve nade domaće ekipe koja je u 78. minutu imala gol zaostatka (1:2) posle penala koji je uspešno izveo Mark Nobl.

Everton je na svom terenu izvukao samo bod u susretu sa Vulvsima. Tim Kejhil doveo je domaćine u vođstvo u finišu prvog poluvremena. Gosti su se probudili u nastavku i počeli da napadaju, što je rezultiralo pogotkom Roberta Ibanksa-Blejka u 74. minutu kome nije bilo teško da dobar pâs Kevina Dojla pretvori u gol. Srpski reprezentativac Nenad Milijaš nije bio u kombinaciji za tim Vulvsa.

Vest Brom došao je do pobede nad Sanderlendom pogotkom najnovijeg pojačanja, Pitera Odemvingija. Odemvingi, nigerijski reprezentativac rođen u Uzbekistanu, na „Houtorns“ je došao u četvrtak uveče, za dva miliona funti iz moskovske Lokomotive. Odemvingi je na startu utakmice propustio dobru priliku da se upiše u strelce, ali je njegovo zalaganje bilo nagrađeno pogotkom devet minuta pre kraja, posle dodavanja Džejmsa Morisona.

Fudbaleri Totenhema savladali su Stouk Siti na gostovanju sa 2:1. Spursi su do vođstva došli u 19. minutu kada je posle velike gužve u kaznenom prostoru, štoper Stouka Rajan Šoukros pokušao da izbaci loptu, ali je pogodio u lice Gareta Bejla, posle čega se lopta odbila u mrežu Tomasa Sorensena. Izjednačio je napadač domaće ekipe Rikardo Fuler samo šest minuta kasnije, ali je konačan rezultat utakmice postavljen posle samo pola sata igre u prvom poluvremenu. Aron Lenon, koji je bio jedan od najzaslužnijih za vođstvo Totenhema, povukao je loptu kroz sredinu terena i prešao na desnu stranu odakle je ugledao usamljenog Gareta Bejla na petnaestak metara levo ukoso od gola. Lenon je centrirao, a Bejl je fenomenalnim volej udarcem levom nogom pogodio suprotni ugao Sorensenovog gola i tako postigao pogodak koji će biti u najozbiljnijoj konkurenciji za najlepši u ovom kolu.

U poslednjem meču u subotu Vigan dočekuje Čelsi, u nedelju igraju Njukasl – Aston Vila i Fulam – Mančester Junajted, dok se u ponedeljak igra derbi kola, između Mančester Sitija i Liverpula.

Premijer liga, 2. kolo:

Arsenal – Blekpul 6:0
(Volkot 13’, 39’, 58’, Aršavin (p) 32’, Diabi 49’, Šamak 82’)
Birmingem – Blekburn 2:1
(Gardner 57’, 71’ – N’Zonzio 54’)
Everton – Vulverhempton 1:1
(Kejhil 43’ – Ibanks-Blejk 74’)
Stouk – Totenhem 1:2
(Fuler 25’ – Bejl 20’, 30’)
VBA – Sanderlend 1:0
(Odemvingi 81’)
Vest Hem – Bolton 1:3
(Nobl (p) 79’ – Apson (ag) 48’, Elmander 68’, 84’)
Vigan – Čelsi (18:15h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu