Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.05.2010.

12:35

Meklaren novi trener Volfsburga

Bivši selektor engleske reprezentacije i dosadašnji trener novog prvaka Holandije Tventea, Stiv Meklaren, novi je trener Volfsburga.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Poznati stručnjak sa nemačkim timom sklopio je ugovor do 2012. godine, a finansijski detalji biće saopšteni u toku nedelje, kada se ugovor ozvaniči. Četrdesedevetogodišnjeg trenera u Volfsburgu očekuje težak posao, pošto je tim ovu sezonu, posle osvajanja Bundeslige 2009. godine, završio tek na osmom mestu, sa 20 bodova zaostatka u odnosu na Bajern.

Meklaren je preuzeo Tvente 2008. godine, sedam meseci pošto je Engleska fudbalska federacija sa njim raskinula saradnju zbog neuspeha u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2008. godfine.

Tvente je prvu sezonu sa Meklarenom na klupi, završio na drugom mestu holandskog prvenstva, a ove sezone je osvojio titulu sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Ajaks.

"Proveo sam u Tventeu dve fantastične godine, čime sam ispunio obećanje dato ženi i deci. Sad se svi selimo u Nemačku", rekao je Meklaren .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu