Nova vest
Fudbal

Petak, 09.04.2010.

19:55

FA kup: Borba za finale na Vembliju

U subotu i nedelju igraju se polufinalni dueli FA kupa. Prvog dana vikenda sastaju se Aston Vila – Čelsi, a drugom Totenhem – Portsmut.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Derbi polufinala svakako je duel Čelsija i Aston Vile, međutim, ukoliko dva tima budu igrala kao pre nekoliko kola u Premijer ligi, 'plavci' će lako ostvariti plasman u finale. U drugom duelu Totenhem igra protiv Portsmuta, tima koji je već viđen u Čempionšipu, ali koji želi da spase sezonu FA kupom.

Aston Vila je u martu izgubila od Čelsija sa 7:1 čime je ugorzila šansu za osvajanje mesta koje vodi u Ligu šampiona. Ekipa Martina O'Nila već je jednom igrala ove godine na Vembliju i to u finalu Karling kupa gde je poražena od Mančester junajteda.

Kapiten Vile Stilijan Petrov odlučan je da sa svojom ekipom izbori finale ali i osvetu protiv lidera Premijer lige.

"Teško je objasniti zašto se dešavaju takvi porazi kao onaj od Čelsija. Najvažnija je reakcija posle njega. Rezultat je bio katastrofalan, ali mi smo do tog poraza imali samo pet u ligi, i sa te strane treba gledati na stvari".

Bugarin očekuje totalno drugačiju utakmicu u polufinalu FA kupa.

"Pobedili smo Čelsi ranije tokom ove sezone na svom terenu. Kada imamo svoj dan možemo dobiti bilo koga. Morate prihvatiti dane i kao onaj sa Stamford Bridža. Znamo da smo bili loši ali sada smo odlučniji više nego ikada da se plasiramo u finale".

Petrov je svoj tim predvodio do finala Liga kupa u kojem je bolji bio aktuelni šampion Mančester junajted.

"Imamo mlad tim koji može da izvuče pouke iz poraza od Junajteda u Liga kupu. Izgubili smo taj meč, ali nas je učinio snažnijim u borbi za finale FA kupa. Osvajanje njega bio bi san".

FA kup, polufinale:
subota, 18.00h Aston Vila - Čelsi
nedelja, 17.00h Totenhem - Portsmut

Finale se igra 15 .maja, takođe na 'Vembliju'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu