Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.03.2010.

20:56

LŠ: Fjorentina i Arsenal jure 1:2

U utorak se u Ligi šampiona igraju dva revaš meča 1/8 finala. Arsenal u Londonu dočekuje Porto, a Fjorentina u Firenci minhenski Bajern.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Arsenal je izgubio prvi meč u Portugalu sa 2:1, ali više od tog poraza pred revanš domaćina brine odsustvo kapitena Seska Fabregasa. Na duelu u Firenci ‘Viola’ će takođe pokušati da nadoknadi poraz od 2:1 protiv Bajerna.

Arsenal - Porto

Trener Arsenala Arsen Venger izjavio je pred utakmicu sa Portom da njegov tim može da ispiše istoriju, iako će igrati bez kapitena Seska Fabregasa.

Porto je u prethodna 24 navrata svaki put prolazio u narednu fazu takmičenja kada je imao prednost posle prve utakmice. Venger veruje da njegov tim može da pobedi i prođe u četvrtfinale.

“U našoj igri uvek ima nešto novo. Moraćemo ponovo da budemo inovatori, da ispišemo istoriju, i prođemo u narednu fazu. Mi smo veoma mlada ekipa. Međutim, u dobroj smo pozicji i naravno želimo pobedu. Postigli smo gol u gostima i to je za nas velika prednost zbog pravila UEFA i upravo zbog toga smo uvereni u dobar rezultat”, rekao je Venger.

Francuski trener dodao je da ne očekuje previše defanzivnu igru protivnika.

“U prvoj utakmici Porto se dobro branio. Mislim ipak da u revanšu oni neće biti ultradefanzivni. U prvom meču primili smo neuobičajene golove, tako da u revanšu želim bolju igru u odbrani, i želim da postižemo golove u napadu. Znamo da će biti neizvesna utakmica, pošto je uvek tako kada igrate u Ligi šampiona sa ekipama koje poseduju kvalitet kao Porto. Ipak, uvereni smo u prolaz ii demo na pobedu.”

Sa druge strane, trener Porta Žezualdo Fereira pričao je koliko će samopouzdanje njegovih igrača biti važno u revanš utakmici.

“Moramo da verujemo u ono što radimo pošto će utakmica verovatno biti odlučena u malim detaljima. Balans meča i kako se rezultat bude kretao će biti presudni. Mi znamo naše kvalitete i imamo veru u sebe. Znamo da će utakmica biti teška, ali imamo oružje da otežamo posao Arsenalu.”

Porto nikada nije pobedio na engleskom tlu, ali dostojni naslednik Žozea Murinja na klupi portugalskog prvaka veruje u svoj tim.

“Znamo da ih je gol u prvoj utakmici stavio u dobru poziciju pošto su dali gol u gostima. Upravo zbog toga moramo da budemo borbeni, pozitivni, da ostvarimo dobar rezultat i da se kvalifikujemo. Prošle godine smo stigli do četvrtfinala, a to nam je cilj i ove godine. Znam da Porto nikada nije pobedio u Engleskoj, ali za sve postoji prvi put”, rekao je Fereira.

Fjorentina - Bajern

Prvi meč koji su Bajern i Fjorentina odigrali u Minhenu ostaće upamćen po ogromnom previdu pomoćnog sudije koji nije podigao zastavicu prilikom postizanja Bajernovog drugog gola. Ekipa Ćezarea Prandelija je time oštećena, ali Fjorentina je dokazala da može da igra sa najboljim evropskom klubovima.

‘Viola’ je na putu do osmine finala zabeležila pet pobeda uključujući i trijumfe nad Liverpulom i Lionom, i završila je na prom mestu u grupi E.

Međutim, ‘ljubičasti’ će morati znatno da poprave formu u odnosu na Seriju A ukoliko žele dobar rezultat u revanšu protiv Bavaraca. Fjorentina u meč ulazi nakon poraza od Juventusa na svom terenu posle kog je pala na 11. mesto. Ekipa iz Firence dobila je samo jedan od poslednjih devet mečeva.

“Moramo da okrenemo novi list i skoncentrišemo se samo na utakmicu sa Bejernom. To je za nas najvažnija utakmica sezone. Bajern je veoma jak tim, ali mi ćemo biti spremni”, rekao je trener Fjorentine Ćezare Pranedli.

Sa druge strane Bajern u Firencu putuje sa dosta problema u odbrani. Poslednji igrač koji je povređen je Dijego Kontento, a pored njega Van Gal neće moći da računa ni na Martina Demikelisa koji je zaradio lom vilice u duelu reprezentacija Argentine i Nemačke.

Van Gal bi zbog svega toga mogao da u prvi tim ubaci 17-godišnjeg Davida Alabu.

“On može da igra na levom beku, iako on sebe ne vidi na tom mestu”, rekao je Holanđanin koji bi u tom slučaju Lama prebacio na desnu stranu.

Druge opcije su igrač sredine terena Hamit Altintop, koji je za vikend zabeležio prvi nastup nakon septembra, i Hrvat Danijel Pranjić.

Nekadašnji selector Holandije Van Gal će meč u Firenci početi verovatno defanzivno pošto Bajern brani pobedu iz prve utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve