Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.03.2010.

18:46

Italija gubi mesto u LŠ

Italija će ostati bez četvrtog mesta u Ligi šampiona zbog loših rezultata koje su klubovi iz Serije A ostvarili u evrokupovima u poslednjih pet sezona.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Pravo na četvrtog predstavnika dobiće Nemačka. Ukoliko ove sezone Milan, Inter, Fjorentina i Juventus budu imali bolje rezultate od nemačkih klubova, Nemci bi onda tek od sezone 2011-2012. preuzeli jedno mesto od Italijana.

Evropska fudbalska unija koeficijente računa u poslednjih pet sezona i uči revanš utakmica osmine finala Lige šampiona i Lige Evrope Italija ima samo 1,7 bodova više od Nemačke. Ukoliko Milan, Inter i Fjorentina ispadnu već u osmini finala, što s obzirom na rezultate prvih utakmica može da se desi, Italija će gotovo sigurno već ove jeseni moći da računa na samo tri tima u Ligi šampiona.

Ako italijanski klubovi spasu ovu sezonu, naredne godine to neće moći da urade, jer će se brisati rezultati iz sezone 2005/2006, kada je Italija osvojila 15,357, a Nemačka samo 10,437 bodova.

Najverovatniji scenario je da Nemci već ove godine izbore četvrtog predstavnika u Ligi šampiona, jer imaju veliku prednost u odnosu na Italijane u ovogodišnjoj Ligi Evrope.

Iz tog takmičenja već su ispali Udineze, Roma, Lacio i Đenoa i jedini predstavnik Italije je Juventus, dok Nemci imaju još tri aduta - Volfsburg, Hamburger i Verder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu