Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.02.2010.

22:35

Remi u Štutgartu, pobeda Bordoa

Fudbaleri Štutgarta i Barselone odigrali su u Nemačkoj nerešeno, 1:1, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugoj utakmici osmine finala odigranoj u utorak francuski Bordo je pobedio Olimpijakos u Pireju sa 1:0. Na duelu Štutgart – Barselona domaći tim je poveo u 25. minutu golom Brazilca Kakaua, a važan gol u gostima za prvaka Evrope pred revanš dao je Zlatan Ibrahimović u sedmom minutu drugog dela. Na utakmici u Pireju jedini gol pao je u samom finišu prvog poluvremena, a strelac za Bordo bio je Cijani.

Revanš mečevi na programu su za tri nedelje.

Štutgart - Barselona 1:1

Prva četvrtina utakmice na ’Mercedes- Benc areni’ protekla je u otvorenoj igri oba tima, iako je Barsa u tom periodu bila dominantna što se poseda tiče (70-30). Katalonci su igrali svoju standardnu pas igru, ali nisu mogli da probiju poslednju liniju domaćina, pa su uglavnom kružili oko šesnaesterca.

Sa druge strane, svaki Štutgartov napad bio je veoma opasan, a pre postignutog gola Kakau je u 12. minutu imao veoma dobru priliku za gol. Fenomenalni Brazilac, koji je tokom vikenda postigao četiri gola protiv Kelna, bio je koban i po prvaka Evrope pošto je u 24. minutu iskoristio odličan centaršut sa desne strane, skočio je više od Pujola i savladao je Valdesa.

Nakon vodećeg gola Štutgarta meč je dobio još više na tempu, i pravo je čudo kako je nakon 45 minuta bilo samo 1:0 za domaćina. Kakau je nastavio da preti iz svih pozicija, a dobre šanse imao je u 28. i 30. minutu. Najbolju šansu u prvom delu je ipak imala Barsa, pošto je u 40. minutu lopta nakon udarca Lea Mesija i odbrane Lemana odskakutala do stative.

Nemački tim se tokom prvih 45 minuta dosta istrošio i psihički i fizički, i početkom drugog dela bio je očekivan mali pad u igri domaćina. Barsa je drugi deo počela odlučna da postigne gol u gostima, i to im je uspelo već u 52. minutu.

Đerard Pike je odlično glavom spustio loptu u kaznenom prostoru za Zlatana Ibrahimovića, prvi pokušaj Šveđanina sa peterca Leman je odbranio, ali lopta se ponovo odbila do bivšeg napadača Intera koji ovoga puta nije pogrešio za 1:1.

U preotalom delu utrakmice obe ekipe imale su prilike da postignu gol, a u centru pažnje ponovo će biti sudija koji je u 69. minutu čini se propustio da dosudi penal za Barsu i crveni karton Molinaru koji je rukom na gol liniji sprečio pokušaj Ibrahimovića.

Na kraju je ostalo 1:1, rezultat koji arantuje zanimljiv revanš na ’Kamp Nou’.

Olimpijakos - Bordo 0:1

Olimpijakos je bio bolji tim od Bordoa u prvom poluvremenu utakmice u Pireju. Ipak, atinski ’crveno-beli’ tokom prvog perioda nisu iskoristili nekoliko poluprilika, i za to su kažnjeni u najgorem trenutku – u drugom minutu nadoknade vremena.

Pre vodećeg kola Francuza Olimpijakos je imao šanse preko Melberga i Torosidisa, ali mreža Karasoa je ostala netaknuta. U samom finišu prvog poluvremena Lomana Lua-Lua napravio je nepotrebno jedan prekršaj, Gurkuf je odlično izveo prekid, a najbolje se snašao Cijani i Bordo je vodio na poluvremenu.

Na startu drugog dela Bordo je u dva navrata zapretio posle odličnih akcija Gurkufa, a najbolju priliku na meču propustio je Mareska u 57. minutu kada je loše odreagovao na odličan centaršut Raula Brava.

Posle te prilike usledio je period mirnije igre, a u poslednjih deset minuta Olimpijakos je imao još tri prilike za gol. Prvo je Lua-Lua zagrejao dlanove golmana Karasoa u 83. minutu, četiri minuta kasnije golman Bordoa je ponovo bio uspešniji od napadača iz Kongoa. Minut pre kraja čuvar mreže Bordoa napokon je savladan, ali je udarac Mareske posle kornera ipak zaustavljen na gol liniji.

Ekipa Lorana Blana je tako zabeležila veoma važan trijumf u gostima i blizu je plasmana u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu