Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.02.2010.

15:50

Budućnost dovela Đokaja i Stolicu

Podgorička Budućnost će u nastavku šampionata Crne Gore biti jača za dvojicu nekadašnjih fudbalera Partizana i Crvene zvezde, Iliju Stolicu i Ardijana Đokaja.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Trener Podgoričana Mihailo Ivanović rekao je da je siguran da će se dvojica fudbalera brzo uklopiti i "zahvaljujući iskustvu nadoknaditi zaostatak u pripremama."

Ardijan Đokaj se vratio u Budućnost nakon deset i po godina.

"Otišao sam iz Budućnosti vrlo mlad, mislim da sam na neki način i ostao dužan podgoričkoj publici. Sada se vraćam kao zreliji fudbaler, supermotivisan da pomognem timu da osvoji titulu, ali i napravi korak više, zadrži se u Evropi. To je san koji želim da ostvarim u dresu Budućnosti," rekao je Đokaj, koji je dobio dres sa brojem osam.

Njegov nekadašnji cimer iz mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Stolica ima slične ciljeve.

"Od mene se očekuju golovi, mislim da je to logičan zahtev. Ipak, od mojih golova mnogo je bitniji klupski učinak. Sve će biti podređeno osvajanju titule i pokušaju da se napravi nešto više na evrosceni," rekao je Stolica, koji je dobio devetku.

Đokaj (rođen 23. maja 1979. godine) je otišao iz Budućnosti 1999. godine, igrao za Majorku, Ljeidu i Obilić a u leto 2003. došao u Crvenu zvezdu. U januaru 2006. otišao je u Trabzonspor, sledile su dve godine u Koblencu i šest meseci u Minhenu 1860.

Stolica (rođen 7. jula 1979. godine), dete Zemuna, je u Partizan došao iz Ljeide u leto 2000. godine, posle dve slabe sezone preselio se u Metalurg iz Donjecka, u Ukrajini igrao tri sezone, slede Sent Truden i Mons, grčki OFI odakle je otišao prošlog leta.

I jedan i drugi su u Budućnost, ekipu koja je na deobi prvog mesta sa Rudarom iz Pljevalja, stigli kao slobodni igrači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu