Nova vest
Fudbal

Petak, 29.01.2010.

20:56

Ferguson: "Najvažnija utakmica"

U derbiju 24. kola engleske Premijer lige u Londonu se sastaju Arsenal i Mančester junajted. Meč je na programu u nedelju 31. januara u 17 časova.

Izvor: B92, bbc.co.uk

Autor:B92, bbc.co.uk

Default images

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferrguson izjavio je da je utakmica protiv Arsenala za njega najvažnija utakmica ove sezone. “Mislim da obe ekipe imaju veliku šansu da osvoje ligu ove sezone, a pobeda u ovom meču će predstavljati veliki korak napred“, izjavio je škotski stručnjak.

Arsenal već deset utakmica u Premijer ligi nije poražen.

“Trenutna forma Arsenala je veoma dobra. Rezultati koje su postigli u poslednjih mesec dana vratili su ih u ravnopravnu borbu za titulu“, dodao je menadžer Junajteda.

Ovaj meč će biti 42. međusobni duel Aleksa Fergusona i Arsena Vengera. Ferguson je na klupi Junajteda 16 puta slavio protiv Vengera. Francuski stručnjak na klupi "tobdžija" ima 14 pobeda protiv Fergusona, dok je 11 susreta završeno nerešenim rezultatom.

U utakmicama Premijer lige Mančester junajted nikada nije slavio na Emirejts stadionu. Poslednju ligašku pobedu protiv Arsenala Junajted je zabeležio na Hajberiju februara 2005. godine.

U timu Mančestera Vejn Runi i Pol Skols će biti u prilici da postignu 100. gol u Premijer ligi. Obojica su do sada postigli po 99 golova.

Venger: "Kembel može da "čuva" Runija"

Arsen Venger je odbio da utakmicu protvi Mančester junajteda okarkteriše kao ključnu. Venger smatra da nezavisno od rezultata nedeljne utakmice Arsenal ima šanse da postane prvak.

“Mislim da šta god da se desi na našem stadionu imaćemo i dalje realne šanse da na kraju prvenstva budemo prvi. Ipak, pobeda u ovom susretu pobedniku donosi prednost, a mi upravo to i želimo.“

“Mi znamo da je razlog naših dobrih igara u ovom periodu timski duh. Srećni smo što smo i dalje u trci za titulu. Naravno, na početku sezone smo sanjali da se u ovom periodu nalazimo upravo tu gde sad i jesmo.“

Mančester junajted će biti oslabljen u odbrani zbog neigranja Rija Ferdinanda koji počinje da odrađuje suspenziju, ali se očekuje da se u tim Aleksa Fergusona posle povrede vrati reprezentativac Srbije Nemanja Vidić.

Venger veruje da Sol Kembel može da zaustavi Vejna Runija koji igra u fantastičnoj formi. Runi je na postigao sedam golova na poslednjih pet utakmica. Napadač engleske reprezentacije je u poslednjoj utakmici Premijer lige postigao četiri gola u susretu sa Halom, a u polufinalu Liga kupa protiv gradskog rivala Mančester sitija postigao je pobedonosni gol u 92. minutu.

Ako Vermelen ne bude spreman za meč, Kembel će prvi put zaigrati za Arsenal u Premijer ligi od njegovog povratka u klub.

“Sol može da se bori sa Runijem. Spreman je. Njegovo iskustvo je ogromno i on voli velike utakmice kao što je ova“, izjavio je Arsen Venger.

"Fokusirano smo na našu igru. Znamo da ako odigramo najbolje što umemo možemo da pobedimo Mančester junajted, jer tada možemo da pobedimo svakoga", zaključio je Francuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu