Nova vest
Fudbal

Subota, 16.01.2010.

23:05

Inter izvukao bod u Bariju

Fudbaleri Barija i Intera odigrali su nerešeno, 2:2, u 20. kolu italijanske Serije A.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U subotu je u ’kalču’ odigran još jedan meč 20. runde, a pobedu je zabeležio Kaljari koji je na Sardiniji bio ubedljiv protiv Livorna – 3:0.

Ekipa Žozea Murinja je došla u Bari nakon tri vezane pobede, ali i nakon dramatičnog trijumfa nad Sijenom u prošlom kolu kada je u poslednjih desetak minuta preokrenula sa 3:2 i pobedila rezultatom 4:3. Sličan scenario viđen je i u Bariju, ali šampion ovoga puta nije uspeo da osvoji sva tri boda.

U prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova, nije viđeno puno prilika, ali su ekipe sve nadoknadile u drugih 45 minuta. Domaći tim dobio je dva jedanaesterca u roku od samo četiri minuta, i 25 minuta pre kraja Bari je imao velikih 2:0.

Prvo je u 60. minutu Samjuel igrao rukom u pokušaju da izblokira Međorinija, a četiri minuta kasnije Lusio je oborio Parizija. U oba slučaja siguran izvođač bio je Bareto, i tada je delovalo da će domaći tim osvojiti sva tri boda.

Ipak, već u 68. minutu bilo je 2:1, a prvenac za Inter postigao je Makedonac Goran Pandev koji se najbolje snašao nakon udarca Maria Balotelija. Inter je tada krenuo na sve ili ništa, i već u 74. minutu postavljeno je konačnih 2:2. Najzaslužniji je ponovo bio Pandev, koga je Bonuči oborio u kaznenom prostoru. I treći penal na meču pretvoren je u gol, a strelac za Inter bio je Dijego Milito koji je postigao 12. gol u sezoni.

U nastavku meča Bari je bio bolji tim, ali je na kraju ostalo 2:2. U sastavu šampiona Italije nije bilo nedovoljno oporavljenog kapitena Srbije Dejana Stanković.

U drugoj utakmici dana Kaljari je lako izašao na kraj sa Livornom. Dva gola za domaćina postigao je Larivej, dok je strelac trećeg bio Žeda.

Inter nakon ovog remija ima 46 bodova, devet više od Milana koji ima dva meča manje.

Serija A, 20. kolo:

Subota:
Kaljari - Livorno 3:0
Bari - Inter 2:2

Nedelja:
Milan - Sijena
Roma - Đenoa
Atalanta - Lacio
Kjevo - Juventus
Fjorentina - Bolonja
Parma - Udineze
Sampdorija - Katanija
Napoli - Palermo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu