Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.01.2010.

17:36

Novajlije u Voši iz inostranstva

Holandski prvoligaš Roda mogao bi da pozajmi novosadskoj Vojvodini napadača Harija Gomansa, objavljeno je na sajtu tog kluba.

Izvor: B92, zvanični sajtovi klubova

Autor:B92, zvanični sajtovi klubova

Default images

Klub iz Kerkradea bi Gomansa pozajmio Vojvodini do kraja sezone, a Holanđani tvrde da su se klubovi dogovorili i da je ostalo da napadač koji je jesenas odigrao sedam utakmica u Erediviziji i klub koji je jesenji deo sezone u Jelen Superligi završio na trećem mestu dogovore uslove saradnje.

Gomans je igrao za holandske klubove Fortunu Sitard, Ekselzior Roterdam, MVV Mastriht, Vitese i Rodu i belgijske Vesterlo i Ruselar.

Rođen je 20. februara 1983. godine, visok je 190cm a u poslednje dve sezone nije blistao. U Viteseu je u sezoni 2007/08 odigrao 27 utakmica i postigao sedam golova, sezonu kasnije u Ruselaru ima samo dva nastupa i 119 minuta na terenu, a prethodne jeseni za 288 minuta u igri nije postigao gol.

Vojvodina je u utorak angažovala iskusnog štopera Duško Đurišića. Đurišić je u karijeri igrao za Mornar iz Bara, OFK Beograd, Sion, Sedan, Lokeren, Hapoel, Paderborn i Apolon iz LImasola.

Đurišić je rođen 20. decembra 1977. godine, visok je 190cm.

Novosađani su prethodno angažovali Pljevljaka Dušana Nestorovića koji igra po levoj strani.

Za Rudar je prethodne jeseni odigrao 17 utakmica i postigao dva gola.

Prvog dana priprema za novu polusezonu u SC Vujadin Boškov u Veterniku pojavili su se i Kamerunac Simplis i Nigerijac Amaobi.

Mbusi Ivet Simplis (rođen 30. maja 1987. godine) je štoper, došao je iz mađarskog prvoligaša Spartaka iz Njiređkaze.

Uzovuru Onest Amaobi (rođen 19. septembra 1981. godine) je napadač koji je od januara 2005. igrao za vijetnamsku ekipu Da Nang. Pre odlaska u Da Nang bio je član portugalske ekipe Rio Ave a i u Portugaliju je otišao iz Vijetnama. Za rio Ave je u sezoni 2004/2005 odigrao samo jedan minut.

Novosađani će do 30. januara raditi u svom sportskom centru a do polaska u Antaliju trener Babić sigurno će skratiti spisak kandidata za nastupe u prolećnom delu sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu