Nova vest
Fudbal

Subota, 12.12.2009.

23:06

Novi trijumfi Rena i Olimpika

Fudbaleri Rena savladali su na gostovanju ekipu Nansija rezultatom 2:1, u utakmici 16. kola prvenstva Francuske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uspešan je bio i Le Man koji je na domaćem terenu pobedio Valensijen takođe sa 2:1. U subotnjim mečevima trijumfe su zabeležile i ekipe Lansa i Olimpika iz Marseja. Lans je savladao Nicu rezultatom 2:0, dok je Olimpik istim rezultatom nadigrao ekipu Bulonja. Na utakmici Lorijen-Okser nije bilo golova.

Fudbaleri Nansija sami su krivi što su poraženi u duelu sa ekipom Rena. Domaći igrači su tokom meča uspeli da postignu autogol, promaše penal i zarade isključenje, što je u velikoj meri olakšalo posao gostujućoj ekipi.

Domaći su poveli u 41. minutu golom Žulijena Ferea, ali je Bakaje Traore autogolom na startu drugog poluvremena doneo izjednačenje. Igrač Nansija Andre Luiz u 62. minutu nije iskoristio penal, da bi potom, samo četiri minuta kasnije, domaći ostali sa deset igrača, pošto je Damjan Makaluso išključen zbog drugog žutog kartona. Trijumf gostima donosi Silvan Marvo u 70. minutu. Ren sada zaostaje samo pet bodova za liderom prvenstva, ekipom Bordoa.

Gol Antonija Le Taleka u sudijskoj nadoknadi vremena doneo je pobedu ekipi Le Mana u protiv Valensijena. Bio je to prvi meč za novog trenera Le Mana Arnoda Kormijera, koji je prošle nedelje na toj funkciji nasledio Paula Duartea. Domaći su stigli do novog trijumfa uprkos isključenju Maigea. Golove za Le Man postigli su Sebastijan Korši u 29. minutu i Le Talek u 90. minutu, dok je strelac za ekipu Valensijena, kojoj je ovo bio drugi poraz u šest utakmica, bio Gael Danik u 33. minutu.

Lans je savladao Nicu golovima Kange Akalea u 18. i Toifilua Maulide u 36. minutu. Nica je meč završila sa desetoricom fudbalera pošto je u 48. minutu isključen Mamadu Bagajoko. On je dobio direktni crveni karton zbog opasne igre.

Olimpik iz Marsja je sa dva gola u šest minuta osigurao pobedu protiv ekipe Bulonja. Gabijel Hajnce je doveo Olimpik u vođstvo u 48. minutu , da bi u 54. Taje Taivu iskoristio penal i povećao prednost domaćih na 2:0. Ovo je osma pobeda fudbalera Olimpika u sezoni, koji sad zaostaju samo tri boda za vodećim Bordoom. Tri minuta pre kraja meča isključen je fudbaler Bulonja Olubajo Adefemi, pošto je dobio drugi žuti karton.

Rezultati:
Subota:

Nansi – Ren 1:2
Le Man – Valensijen 2:1
Lans – Nica 2:0
Marsej – Bulonj 2:0
Lorijen – Marsej 0:0
Nedelja:

Monako – Lil
PSŽ - St.Etjen
Sošo – Grenobl
Tuluz – Monpelje
Lion - Bordo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu