Nova vest
Fudbal

Subota, 21.11.2009.

17:42

Gosti dominantni u Bundesligi

Fedbaleri Bremena deklasirali su na gostovanju ekipu Frajburga rezultatom 6:0 u 13. kolu nemačke Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobede na gostujućem terenu ostvarili su i Borusija iz Menhengladbaha, Hofenhajm i Nirmberg. Borusija je savladala Frankfurt sa 2:1, Hofenhajm je bio ubedljiv protiv Kelna rezultatom 4:0, dok je Nirnberg pobedio Volfsburg 3:2. Čast domaćih timova odbranio je Šalke, koji je u Gelzenkirhenu savladao Hanover (2:0), dok je meč Štutgart-Herta završen bez pobednika (1:1).

Verder je trijumfom protiv Frajburga (6:0) barem privremeno preuzeo lidersku poziciju na tabeli nemačkog prvenstva. Dvostruki strelac za gostujuću ekipu bio je Ugo Almeida, a mrežu Frajburga pogađali su i Marko Marin, Mesut Ozil, Naldo i Markus Rozenberg.

Seriju pogodaka otvorio je Almeida u 33. minutu, da bi nakon toga u drugom poluvremenu usledila prava goleada. Marin je bio precizan u 55, Almeida je povisio na 3:0 samo dva minuta kasnije. U 67. minutu Ozil je realizovao brzu kontru fudbalera Verdera za 4:0. U 73. minutu bilo je 5:0. Naldo sigurno izveo penal, koji je dosuđen posle prekršaja u kaznenom prostoru, da bi konačan rezultat postavio Rozenberg u 82. minutu, posle kornera koji je izveo Ozil.

Verder trenutno ima 26 bodova, koliko i Bajer iz Leverkuzena, ali sa boljom gol razlikom. Bajer, međutim, ima utakmicu manje, pošto u nedelju u Minhenu, u derbiju kola, igra protiv Bajerna.

Hofenhajm je, takođe, ostvario ubedljivu pobedu na gostovanju u Kelnu i tako nastavio da vrši pritisak na trenutne lidere Bundeslige. Gosti su već u 11. minutu golovima Karlosa Eduarda i Činedua Obasija, vodili sa 2:0. Drugo poluvreme je počelo sličnio pošto je u 46. minutu Demba Ba povisio na 2:0, da bi listu straelaca kompletirao Vedad Ibišević u 90. minutu golom iz penala. Hoffenheim je tako zabeležio treći trijumf u poslednje 4 utakmice i stigao do četvrtog mesta na tabeli sa 23 osvojena boda.

Borusija iz Menhengladbaha je u Frankfurtu pobedila Ajntraht sa 2:1. Golove za Borusiju postigli su Oka Nikolov u 54 i Roel Bruvers u 65. minutu. Utešni pogodak za Frankfurt postigao je iz penala Primin Švegler u 86. minutu. Prethodno je Rob Frend igrao rukom iu kaznenom prostoru.

Trećeplasirani Šalke, koji za vodećim tandemom zaostaje za bod, savladao je Hanover rezultatom 2:0. Golove za tim iz postigli su Džeferson Farfan u 69 i Jan Moravek u 90. minutu.

Aktuelni šampion Volsfburg neočekivano je poražen na svom terenu od Nirnberga rezultatom 2:3. Domaći su u dva navrata uspevali da stignu prednost gostiju, ali je na kraju presudio gol Pira Klugea u sudijskoj nadoknadi vremena. Nirnberg je poveo u 56. minutu golom Alberta Bunjakua. Tri minuta kasnije izjednačenje donosi Aškan Dejagah, da bi u 64.minutu Bunjaku svojim drugim golom na utakmici ponovo doveo goste u vođstvo. Novi rezultatski egal donosi Grafite sa bele tačke u 79 minutu, ali trijumf upornim gostima donosi Kluge posle brzog kontranapada.

Ekipe Štutgarta i Herte podelile su bodove, iako je tim iz Berlina vodio sve do 82. minuta. Herta je povela u 49. minutu preko Gustava Ramosa. Osam minuta pre kraja meča srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović postiže gol i Štutgartu donosi izjednačenje. Međutim, usled preterane želje, Kuzmanović ubrzo dobija i drugi žuti karton, pa je bio prinuđen da pre vremena napusti teren.

13. kolo Bundeslige:
Frankfurt - Menhengladbah 1:2
Švegler 86 - Nikolov 54, Bruvers 65
Frajburg - Bremen 0:6
Almeida 33,57, Marin 55, Ozil 67, Naldo 73, Rozenberg 82
Keln - Hofenhajm 0:4
Eduardo 5, Obasi 11, Ba 46, Ibišević 90.
Šalke - Hanover 2:0
Farfan 69, Moravek 90
Štutgart - Herta 1:1
Kuzmanović 82 - Ramos 49
Volfsburg - Nirnberg 2:3
Dejagah 59,Grafite 79 - Bunjaku 56, 64, Kluge 90
Dortmund-Majnc 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu