Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.11.2009.

15:27

GS: "Pravi trenutak za pobedu"

Fudbaleri Partizana u odličnom raspoloženju dočekuju odlučujući meč (za ozbiljnije evropske ambicije), protiv Briža.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mišljenje koje je izneo u izjavi za B92 na trening u utorak, trener Goran Stevanović nije promenio ni na zvaničnoj konferenciji za štampu u sredu: "Ovo je pravi trenutak za ekipu da zabeleži i prvu evro pobedu u Ligi Evrope".

“Posle dve pobede u prvenstvu i jedne u kupu, utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju i u pobedničkoj seriji. Ipak, ponovo nam dolazi evropska utakmica koje su nas obično vraćale korak, dva unazad. Mislim da je sada vreme da se prekine ta crna serija. Nemamo pravo ništa da obećavamo, igramo se rečima, ali sam siguran da ćemo učiniti sve, jer igramo za čast kluba. Siguran sam i da nećemo postiđeni izaći sa terena," rekao je Stevanović.

Briž računa na dobar rezultat u Beogradu, I igraće pod pritiskom pošto je u trci za naredni krug sa francuskim Tuluzom, koji je već slavio u Beogradu. Medjutim, I crno-beli imaju ogroman pritisak. Crna serija od 10 mečeva I dalje traje:

"Teoretski, i mi možemo do drugog kruga. Naše breme takođe nije malo, jer Partizan nije navikao da ovoliko dugo igra bez pobede", rekao je Stevanović.

U ekipu se vraća Almami Moreira, koji je po rečima Stevanovića, najveći adut Partizana, kada je “pravi”. Brazilac Kleo neće moći na teren zbog povrede, dok će ekipa Briža imati pojačanje u iskusnom Vesliju Sonku, koji nije igrao na prvoj utakmici u Brižu.

Jedan od boljih igrača Partizana u poslednjih mesec I po dana je Ljubomir Fejsa: "Vreme je za prve bodove, iako očekujem jako težak meč, iz koga verujem, možemo da izađemo uzdignute glave”.

Partizan je doživeo poraze u dosadašnjim mečevima u grupi J. Tuluz je slavio u Humskoj 2:3, Šahtjor je na evro premijeri svog novog stadiona slavio 4:1, dok je Briž pobedio na svom terenu 2:0.

Partizan je poslednji put u grupnoj fazi takmičenja u Evropi pobedio u jesen 2004. godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve