Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.10.2009.

19:54

UO Partizan: Tomić ostaje

Upravni odbor FK Partizan prihvatio je ostavke potpredsednika Gordana Petrića i Zorana Mirkovića, ali nije raspravljao o smeni sportskog direktora Ivana Tomića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Obrazlažući razloge zbog kojih su Gordan Petrić i Zoran Mirković podneli ostavku predsednik Dragan Đurić je istakao tri: nepotpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Slavišom Jokanovićem, ostanak Dragoljuba Vukadinovića kao člana UO i neprihvatanje Predraga Mijatovića kao novog člana rukovodstva Partizana. Đurić je dodao da se o sudbini Ivana Tomića nije raspravljalo.

"U slučaju Jokanovića i Vukadinovića odluku nisam mogao da donesem sam, već ceo Upravni odbor, koji je bio protiv toga i ne vidim tu problem. Jokanović je dete Partizana bez obzira na sve, dok je Vukadinović mnogo učinio za klub, posle odlaska (bivšeg predsednika Nenada) Popovića sam je sve vodio šest meseci", izjavio je predsednik Partizana Dragan Đurić.



"O Mijatoviću je trebalo da raspravljamo na jednom od sastanaka UO, ali pod tačkom razno. Svi smo se složili da on to ne zaslužuje, već da treba da bude posebna tema na nekom sledećem sastanku. Ja o Mijatoviću imam najbolje mišljenje i vrlo sam se obradovao kad sam čuo za tu mogućnost", dodao je.

Đurić je istakao da klub nije razgovarao o smeni Ivana Tomića iz razloga što on ima ugovor na još tri godine i potpuno podršku kluba. On je izjavio da je normalno da posle dve i po godine dobrih rezultata doće kriza i da će se klub u narednom periodu koncentrisati na rešavanje iste.

"Jedini problem Partizana u ovom trenutku je rezultatska kriza. Za nju nisu odgovorni ni Tomić ni Stevanović, već je stvar u fizičkoj pripremljenosti igrača. Oni nisu zaboravili da igraju fudbal. Na okupu su dve godine, ali je problem što trenutno slabo trče", istakao je Đurić i potvrdio da i Goran Stevanović ima podršku kluba.

"Imam potpuno poverenje i u Tomića i u stručni štab. Stevanović ima ugovor sa klubom do kraja sezone kao pomoćni trener ali će biti urađen aneks kako bi bilo izvršeno povećanje plate. U sredu ćemo imati sastanak povodom krize rezultata na kojoj će Stevanović i Tomić dati analizu i plan izlaska iz krize. Tu je najvažnija stvar fizička priprema na kojoj će raditi i novi kondicioni trener"

O imenima budućih potpredsednika Partizana raspravljaće se na sledećoj sednici UO koja bi trebalo da se održi u ponedeljak 12. oktobra. Đurić nije želeo da imenuje kandidate ali je istakao da mediji nisu pogodili ni jedno ime.

Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je i finansijsko stanje kuba. Predsednik je potvrdio da Partizan u poslednje tri godine nikad nije imao bolje rezultate poslovanja i da bi po planu koji je napravljen do kraja godine tim trebao da bude u plusu od oko 400-500 hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu