Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.08.2009.

22:39

Arsenal siguran, tri pobede gostiju

Fudbaleri Arsenala došli su na korak do plasmana u Ligu šampiona pobedom nad Seltikom u Glazgovu, sa 2:0 (1:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Tobdžije” su potpuno nadigrale škotskog šampiona i slavile golom Galasa u 43. minutu i autogolom Koldvela u 71. minutu. Pobede u gostima ostvarili su i fudbaleri Olimpijakosa, 2:0 protiv Šerifa, odnosno Štutgarta, 2:0 protiv Temišvara. Sporting i Fjorentina odigrali su 2:2 u Lisabonu, dok je Kopenhagen kod kuće pobedio APOEL sa 1:0.

U Glazgovu, u meču koji je obilovao žestokim duelima, Arsenal je poveo u finišu prvog poluvremena, kada je Fabregas izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, Galas pokušao da izbegne loptu, ali ga je ona zakačila, promenila putanju i prevarila golmana Seltika.

Kod drugog gola, Gael Kliši je centrirao sa leve strane, a Koldvel u pokušaju da reši situaciju sproveo loptu u mrežu svog tima.

Fudbaleri Apoela, koji su u trećem kolu kvalifikacija eliminisali Partizan, nisu uspeli da naprave novo iznenadjenje.

Danski šampion Kopenhagen slavio je golom češkog internacionalca Zdenjeka Pospeha u 54. minutu, a Apoel je u 90. minutu ostao sa desetoricom igrača zbog isključenja Albanca Hadžija.

Sporting je u Lisabonu odigrao nerešeno 2:2 sa italijanskom Fjorentinom, a prvi gol za domaće dao je crnogorski reprezentativac Simon Vukčević u 58. minutu, a dva minuta kasnije isključen je zbog drugog žutog kartona.

Italijanska ekipa prethodno je povela golom Fabijana Vargasa u šestom minutu. Nakon izjednačujućeg gola Vukčevića, Sporting je napravio potpuni preokret pošto je Migel Veloso u 66. minutu doneo vođstvo "lavovima".

Za povoljan rezultat gostiju pred revanš u Firenci pobrinuo se Alberto Đilardino izjednačujućim pogotkom u 79. minutu.

Grčki Olimpijakos pobedio je domaći Šerif iz Moldavije sa 2:0, a golove su postigli Dudu u 46. i Motroglu u 81. minutu. Šerif je u prethodnom kolu izbacio prašku Slaviju, protivnika Crvene zvezde u dvomeču baraža sa Ligu Evropa.

Veoma blizu plasmana u Ligu šampiona našao se i nemački Štutgart, koji je u Temišvaru pobedio istoimenu ekipu sa 2:0. Gosti su do pobede došli golovima Gebharta u 28. minutu iz penala i Hleba u 30. minutu.

Revanš utakmice na programu su 26. avgusta.

Rezultati kvalifikacija za Ligu šampiona, utorak:

Šerif – Olimpijakos 0:2 (0:0)
Seltik – Arsenal 0:2 (0:1)
Kopenhagen – APOEL 1:0 (0:0)
Temišvar – Štutgart 0:2 (0:2)
Sporting – Fjorentina 2:2 (0:1)

U sredu igraju:

Panatinaikos – Atletiko Madrid
Levski – Debrecin
Olimpik Lion – Anderleht
Salcburg – Makabi Haifa
Ventspils - Cirih

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu