Nova vest
Fudbal

Subota, 15.08.2009.

21:42

Arsenal briljirao na Gudisonu

Fudbaleri Arsenala demolirali su Everton na gostovanju rezultatom 6:1, uz izvanrednu partiju kapitena 'tobdžija' Seska Fabregasa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski reprezentativac je u velikom trijumfu svoje ekipe učestvovao sa dva gola i dve asistencije i tako je bio najzaslužniji za sjajan start Arsenala u ovogodišnjem izdanju Premijer lige. Pored Fabregasa, u strelce su se upisali Denilson, Tomas Vermalen, Vilijam Galas i Eduardo da Silva, dok je "počasni" pogodak za Everton postigao Luj Saha u sudijskoj nadoknadi.

Iako je susret između Evertona i Arsenala važio za derbi prvog kola Premijer lige, vrlo brzo se ispostavilo da će gosti lako doći do pobede. Menadžer Evertona Dejvid Mojes uvrstio je u startnih jedanaest i Džoliona Leskota o čijem prelasku u Mančester Siti se proteklih dana dosta spekulisalo. Meč je počeo otvoreno, a na prvi gol se čekalo do 26. minuta. Niklas Bentner, koji je igrao desno krilo, prešao je Lejtona Bejnsa, dodao Fabregasu, koji je loptu prosledio Denilsonu, nakon čega je Brazilac pogodio gornji ugao gola udarcem sa 22 metra.

Drugi pogodak viđen je u 37. minutu kada je pojačanje Arsenala iz Ajaksa, Tomas Vermalen uspešno izbegao Joboa i glavom postigao gol, posle slobodnog udarca koji je iznudio Bentner.

Samo četiri minuta kasnije bilo je 3:0 za ’tobdžije’. Još jednom je dosuđen slobodan udarac za Arsenal, a ovaj put je Vilijam Galas bio najviši u skoku.

Uprkos očajnoj igri, menadžer Evertona Dejvid Mojes nije pravio izmene na poluvremenu i to mu se osvetilo posle samo tri minuta. Van Persi je sa leve strane dodao Fabregasu koji je mirno smestio loptu iza Hauarda. Peti gol je ponovo bio delo kapitena Arsenala, nakon što je prethodno pretrčao 40 metara i šutirao sa oko 18 metara pored nemoćnog Hauarda. Šesti pogodak postigao je rezervista Eduardo, na asistenciju Aršavina.

Težak poraz domaćina donekle je ublažio Luj Saha golom u 92. minutu.

Rezultati ostalih mečeva odigranih u subotu.

Učestvujte u našoj Fantasy Premijer liga igri!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu