Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.07.2009.

23:11

U Sevojnu optimisti pred Kaunas

Fudbaleri Sevojna u četvrtak će na stadionu Partizana u duelu sa litvanskim Kaunasom debitovati na evropskoj sceni.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Većinski vlasnik i predsednik Skupštine kluba Zoran Drakulić rekao je pred meč sa Kaunasom da je optimista. „Dobro sam tipovao rezultat u polufinalu domaćeg kupa protiv Crvene zvezde, pa ću pokušati ponovo: dobićemo Litvance 2:0“, prognozirao je Zoran Drakulić, većinski vlasnik i predsednik Skupštine Sevojna.

Litvanci su pre nekoliko dana ostali bez dvojice internacionalaca, oslonac tima su mladi igrači, pa trener “valjaoničara” Ljubiša Stamenković veruje u pobedu.

„Kaunas je i dalje najzvučniji pribaltički klub. Svesni smo da stvaramo istoriju užičkog sporta, nadam se da ćemo uspeti već u Beogradu da obezbedimo sigurnost pred revanš“, naglasio je Stamenković.

"Kaunas je već 10 godina prisutan u kvalifikacijama za evropska takmičenja u kojima je odigrao više od 40 utakmica. Litvansko prvenstvo je, takodje, u toku, dok naše tek treba da počne i zato je prednost na njihovoj strani", dodao je Stamenković.

"Za nas je, međutim, duel sa Kaunasuom istorijski, prvi u Evropi. U celom kraju je velika euforija. Dobro je što smo zadržali kostur
tima iz prethodne sezone i doveli dva kvalitetna pojačanja. Dobro se poznajemo, atmosfera je odlična i verujem da imamo tim koji je kadar
da se nosi sa Kaunasom
", dodao je trener 'valjaoničara'.

Stamenković je ocenio i da se o plasmanu u treće kolo kvalifikacija sigurno neće odlučivati u Beogradu, već na revanšu u Litvaniji.

"Ovo je specifično takmičenje i ma kakav rezultat bio u Beogradu, on neće odlučiti pobednika dvomeča. Svi pričaju da ne smemo da primimo gol, ali po meni, ni to nije problem, pod uslovom da pobedimo", naveo je Stamenković.

"Sevojno, takođe, u gostima igra bolje nego kod kuće. Vrlo smo dobri u kontrama i polukontrama. Sigurno ćemo učiniti sve da prođemo do trećeg kola gde ima zaista velikih evropskih ekipa. Onda bismo se i nadali nekom što slabijem ili što jačem protivniku, da se od Evrope, ako već ne možemo dalje, oprostimo časno", dodao je.

Sevojno će Kaunas ugostiti u četvrtak od 18 sati na stadionu beogradskog Partizana. 'Valjaoničari' se ipak nadaju velikoj podršci sa tribina.

"Kazao sam već da nas je sve zahvatila velika euforija, pa će iz našeg kraja za Beograd krenuti 10 do 15 autobusa sa navijačima. Pozivam i sve ljubitelje fudbala koji žive u Beogradu da dodju na stadion i pomognu nam", rekao je Stamenković.

Najbolji golgeter Prve lige Savo Raković nije želeo da obeća golove.

Ne razmišljam o menadžerima i ponudama, sada su u glavi jedino golovi protiv Kaunasa“, zaključio je Raković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu