Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.07.2009.

15:25

SO FSS: Bekvalca za selektora U21

Dragoljub Bekvalac biće kandidat stručnog odbora FSS za novog selektora mlade reprezentacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odluku o novom selektoru ekipe sastavljene od igrača do 21 godine doneće Izvršni odbor FSS u sredu. Dosadašnji selektor Slobodan Krčmarević napustio je tu poziciju posle Evropskog prvenstva u Švedskoj, gde se Srbija prvi put posle tri uspešna turnira nije plasirala u polufinale. Odluka da kandidat stručnog odbora bude Bekvalac, koji je član tog tela, doneta je posle rasprave jedinstveno.

Predsednik SO Ivan Čabrinović je u izjavi za Betu potvrdio odluku odbora.

"Bilo je, naravno, manjih sukoba mišljenja, ali su na kraju svi stali iza predloga da Bekvalac bude novi selektor mlade reprezentacije", rekao je Čabrinović agenciji Beta.

"Pričali smo i o učinku Krčmarevića i došli do zaključka da je ekipa pod njegovim vođstvom dobro funkcionisala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švedskoj i na prvoj utakmici turnira sa Italijom", rekao je Čabrinović. "Posle tog duela, međutim, sve je krenulo naopako i jednostavno ne možemo da budemo zadovoljni rezultatom".

Mediji su prethodnih dana kao glavnog protivkandidata Bekvalcu navodili iskusnog Ratomira Dujkovića, a pominjani su još Saša Stanojević i Milorad Kosanović. Čabrinović je rekao da na Stručnom odboru nije bilo reči o bilo kome osim Bekvalcu.

Dragoljub Bekvalac je kao igrač bio legenda FK Vojvodina, ekipe koju je vodio u tri navrata između 1995. i 2008. godine. Prošle sezone preuzeo je mađarsku ekipu Đer kada je bila 14. u Šoproni ligi i doveo je do sedme pozicije, uz prvi nastup u finalu kupa u poslednjih četvrt veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu