Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2009.

23:56

Smiljanić: "Verujemo u sebe"

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije održala je u ponedeljak uveče poslednji trening pred start na prvenstvu Evrope protiv Italije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Slobodan Krčmarević odredio je ekipu sa kojom će se suprotstaviti petostrukom prvaku Evrope, a u ponedeljak se radilo u laganom ritmu bez mnogo naprezanja. Pre treninga stručni štab "Orlića" je održao zvaničnu konferenciju za medije, na kojoj nisu bili izveštači iz Italije.

Taj gest naši predstavnici nisu želeli da komentarišu, mada je kapiten Milan Smiljanić to nazvao "dozom samouverenosti i pomalo oholosti" protivnika.

"Igramo protiv jakog rivala. U italijanskoj ekipi je mnogo istaknutih pojedinaca i pretpostavljam da će to bitri sudar dva fudbalska diva. Šanse su izjednačene, jer u obe ekipe ima puno dobrih pojedinaca koji sami mogu da odluče utakmicu", rekao je Slobodan Krčmarević.

Kapiten Smiljanić priželjkuje pune tribine "Olimpija"-stadiona u Helsinborgu, a prema informacijama koje pristižu, utakmici će prisustvovati oko 9.000 gledalaca, od toga bar polovinu činiće srpski iseljenici u Švedskoj.

"Oba rivala imaju podjednake šanse da osvoje bodove. Gest italijanskih novinara možda pokazuje da oni ne mogu spokojno da očekuju duel sa našom reprezentacijom, iako, kako mi se čini, Azuri sebe smatraju apsolutnim favoritom", smatra Milan Smiljanić.

On je rekao da sadašnja generacija Srbije nema nikakve sličnosti sa onim timom koji je pre dve godine u u finalu izgubio od Holandije.

"Verujemo u sopstvene sposobnosti i mogućnosti. Imamo dobar kolektiv u kojem se ističe nekoliko pojedinaca. Nadam se da ćemo već na startu obradovati naše navijače", istakao je Smiljanić.

Utakmica između Italije i Srbije igra se u utorak od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu