Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.05.2009.

10:22

Ovrebo progovorio - ali ništa rekao

Sumnjive odluke Toma Heninga Ovreba razočarale su mnoge poklonike fudbala tokom meča Čelsi – Barselona.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Norveški arbitar koji je sudio revanš duel polufinala Lige šampiona i tako meč pretvorio u cirkus, konačno se obratio predstavnicima medija.

Prema izveštajima britanskog „Gardijana“ on je izjavio da je i dalje visoko motivisan da nastavi svoju karijeru, odbivši da jedan „sitni incident“ utiče na njegovu preveliku ljubav prema fudbalu.

„Ne želim da komentarišem ono što se dešavalo prošle srede. Ja želim da se koncentrišem na duele u norveškom šampionatu koji slede. Ipak od tog duela primećujem da me ljudi na ulici sve više prepoznaju“, rekao je Ovrebo.

Pošto nije svirao nekoliko jedanaesteraca, dodelio crveni karton i vratio se u Norvešku u pratnji policije, 42-godišnjka ističe da ta dešavanja nisu uticala na njegovu ljubav prema fudbalu.

„Zašto volim fudbal? A zašto da ga ne volim. To je deo mog života od kada sam imao sedam godina. Igrao sam fudbal od tada i jedan mali incident neće to promeniti“, istakao je norveški sudija.

Ovrebo je potom objasnio kako mu druga profesija u kojoj se bavi psihologijom pomaže da na vrhunski način obavlja posao na fudbalskom terenu.

„Naravno da ima mnogo psihologije u suđenju, to je posao sa ljudima. Sve je praktično isto. Bitno je takođe znati kako usmeriti višak negativne energije“, tvrdi Ovrebo.

Na kraju razgovora, Norvežanin je rekao da je i dalje motivisan da se bavi suđenjem i da veruje da će još dugo, dugo deliti pravdu na mečevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu