Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.05.2009.

13:40

Drogba pred suspenzijom?

Fudbaler Čelsija Didije Drogba mogao bi duže vreme da odsustvuje iz evropskog fudbala zbog napada na sudiju na kraju utakmice sa Barselonom.

Izvor: B92, AFP

Autor:B92, AFP

Default images

Drogba je po završetku druge polufinalne utakmice Lige šampiona sa aktuelnim šampionom Španije, koja je odigrana na „Stamford bridžu“ napao glavnog sudiju meča Toma Heninga Ovreba jer nije dosudio penal zbog igranja rukom Žerara Pikea u nadoknadi vremena, što je koštalo Čelsi plasmana u finale, koje se 27. maja igra u Rimu.

Gol u nadoknadi vremena Andresa Inieste doneo je Barseloni plasman u finale zbog boljeg skora u gostima, gde će se sastati sa Mančester junajtedom, a Čelsi je na utakmici najmanje dva puta oštećen jer sudija nije dosudio jedanaesterce, ali ipak UEFA sigurno neće biti blagonaklona prema Drogbi.

Posle utakmice Ovrebo je sa terena ispraćen u pratnji nekoliko redara, što nije sprečilo Drogbu da nasrne na njega. Pošto nije uspeo da zaplaši Ovrebu reprezentativac Obale slonovače se okrenuo prema televizijskim kamerama i počeo da vređa sudiju.

Pored Drogbe pod istragom Evropske fudbalske unije najverovatnije će se naći i Mihael Balak, a takođe i klub, pošto su nezadovoljni navijači Čelsija po završetku utakmice gađali sudije, ali i igrače na klupi Barselone. O mogućem kažnjavanju Drogbe i Balaka UEFA će raspravljati kada dobije izveštaj sudije i delegata utakmice.

Iako će verovatno biti kažnjen od strane UEFA Drogba sigurno neće biti sankcionisan od strane svog kluba, pošto je menadžer plavaca Gus Hidink rekao da razume zašto je bio toliko emotivan.

“U potpunosti razumem reakciju igrača sve dok ne pipnu sudiju”, rekao je Hidink, “Emocije su ih savladale jer je u nekoliko situacija sudija odbio njihove žalbe. Izgubili su mnogo energije, a i adrenalina na terenu”.

Holanđanin, ipak, nije stao na stranu svih igrača koji tvrde da je UEFA napravila zaveru protiv njih, samo u cilju da u finalu ne bi igrala dva engleska kluba.

“To niko nikada ne može da dokaže. Rekli su to jer su emotivno doživeli poraz”, dodao je Hidink.

Hidink, koji je insistirao da je samo privremeno na klupi Čelsija pre nego što se vrati na mesto selektora Rusije na kraju sezone, rekao je da uprkos nedosuđenjim penalima, njegov tim mora da prihvati da nije realizovao druge šanse koje je imao.

“Veoma sam razočaran, trebalo je da postignemo golove, imali smo nekoliko otvorenih prilika. Ipak, tri penala nam nisu dosuđena i moji igrači osećaju da to nije bilo pravedno. Treba postaviti pitanje zašto je baš taj sudija nama sudio. Teško je bilo proceniti da li je Erik Abidal zaslužio crveni karton, ali je bilo očigledno da je Pike igrao rukom. Ako nije mogao jasno da vidi uvek može da se konsultuje sa linijskim sudijom”, naglasio je Hidink.

Za razliku od Abidala, Danijela Alavesa i povrešenog Rafaela Karkeza, Pike će se najverovatnije naći na terenu protiv svog bivšeg kluba u finalu, i priznao je da ga je lopta udarila u rame.

“Lopta me je udarila u ruku. Sudija je odlučio da to nije penal i moramo da poštujemo njegovu odluku”, rekao je Pike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu