Nova vest
Fudbal

Subota, 02.05.2009.

22:04

Barsa ponizila Real sa 6 golova

Fudbaleri Barselone deklasirali su Real u Madridu sa 6:2 u 'El klasiku' u 34. kolu Primere i došli na korak od titule koju brani upravo madridski klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Barselona je tokom celog meča bila bolji tim ali je prvi do gola došao Real. Barsa je posle samo pet minuta potpuno preokrenula rezultat, a Mesi deset minuta pre poluvremena povećao na 3:1. Katalonci su mogli i ubedljivije da vode ali je Kasiljas sjajno branio. U drugom delu Real ponovo prvi stiže do gola, ali Brsa brzo uzvraća i postiže još tri gola do kraja meča.

Katalonci sada imaju sedam bodova više od aktuelnog prvaka i četiri kola pre kraja nalaze se na pravom putu da osvoje 19. titulu u istoriji.

Već u prvom napadu Barselona je imala odličnu šansu ali je šut Čavija nakon dodavanja Mesija zaustavio Iker Kasiljas. Ubrzo posle toga Roben je imao dobar prodor po desnoj strani ali je njegov centaršut Abidal skrenuo u korner.

Barsa je nastavila sa napadima na ’Santjago Bernabeu’, međutim, Eto nije uspeo da savlada Kasiljasa. Prvo je bio u ofsajdu, a nekoliko minuta kasnije golman španske reprezentacije je ponovo bio siguran nakon šuta iz daljine. Katalonci nisu uspeli da postignu gol i pored velike ofanzive ali je Real iskoristio svoju prvu pravu priliku i u 14. minutu stigao do vođstva na 158. ’El klasiku’.

Serhio Ramos je prošao Abidala na desnoj strani, odlično ubacio loptu u šesnaesterac, a Gonazalo Iguain zakucao loptu iza Valdeza za svoj 19. gol u sezoni. Gol Madriđana kao da je isprovocirao Kataolnce koji su u nastavku opsedali gol Reala.

Za svega pet minuta Barselona je preokrenula rezultat. Prvo je u 17. minutu Mesi fantastično proigrao Anrija koji je konačno savladao Kasiljasa poslavši loptu u suprotan ugao. Posle dva minuta Barselona je dobila slobodan udarac uz gol-aut liniju na 17 metara od gola. Čavi je centrirao, a Pujol iskoristio slabu reakciju odbrane Reala i poput Iguaina zakucao loptu u gol za prednost Barse od 2:1.

Barselona je u 24. minutu mogla da dođe do trećeg gola ali je šut odličnog Mesija zaustavio još bolji Kasiljas koji je spasao Real po treći put na utakmici. Veliki pad u igri Reala Barsa je mogla da iskoristi u 26. minutu i 29. minutu ali je Kasiljas ponovo fantastično reagovao.

Međutim, fenomenalni golaman Reala nije uspeo da zaustavi Mesija i u 35. minutu kada je Argentinac iskoristio grešku Dijare i ovaj put lako savladao Kasiljasa. Sve do 45. minuta nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Dani Alveš odlično šutirao iz slobodnog udarca ali je ponovo odbranio Kasiljas koji je spasao Real od potpune katastrofe u prvom poluvremenu utakmice u Madridu.

Barselona je bolje krenula i u drugom delu, a prvu šansu imao je Lionel Mesi koji ušao u šesnaesterac domaćih ali poslao loptu pored gola.

Real i u drugom poluvremenu prvi dolazi do pogotka. Roben je ubacio loptu u šesnaesterac iz slobodnog udarca, a asistent kod prvog gola, Serhio Ramos u 56. minutu vratio Real u igru ali samo na kratko jer Barselona već posle dva minuta ponovo stiže do dva gola prednosti. Čavi je poput Mesija u prvom poluvremenu odlično proigrao Anrija, a Francuz sa dvadesetak metara savladao Kasiljasa koji je izašao iz šesnaesterca.

Agoniju Reala produžio je fantastični tandem Katalonaca Čavi-Mesi. Prvi je izbacio dva igrača ’kraljevskog kluba’ i gurnuo loptu u prazan prostor za Argentinca koji je poslao loptu u bliži ugao Kasiljasa koji nije uspeo da nastavi seriju odbrana iz prvog dela meča.

Barselona tu nije stala nego je u 83. minutu preko Pikea došla do šestog gola. Eto je dobio loptu po desnoj strani, ubacio u sredinu šesnaesterca, a štoper Barse iz drugog pokušaja savladao Kasiljasa.



Subota:
Rela Madrid – Barselona 2:6 (1:3)
Iguain 14, Ramos 56 – Anri 18, 58, Pujol 20, Mesi 36, 75, Pike 83
Viljareal – Sevilja 0:2
Luis Fabijano 58, Kanute 85
Numansija - Malaga 2:0
Moreno 2, Del Pinjo 62

Nedelja:
Maljorka – Hetafe
Osasuna – Rekreativo
Deportivo – Valjadolid
Rasing – Almerija
Sporting Hihon – Atletik Bilbao
Espanjol – Valensija
Betis – Atletiko Madrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu