Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.04.2009.

15:14

Fenomenalni Krasić i Stojković

Od srpskih fudbalera koji igraju po Evropi, protekli vikend obeležili su Miloš Krasić het-trikom za CSKA i Vladimir Stojković fenomenalnim odbranama za Hetafe.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Miloš Krasić postigao je sva tri pogotka u pobedi CSKA nad Himkima. Izvanredan nastup imao je i reprezentativni golman Vladimir Stojković koji je izvanrednim odbranama dozvolio mašineriji Barselone da postigne samo jedan pogodak. Aleksandar Kolarov asistirao je u pobedi Lacija, kao i Milan Jovanović u trijumfu Standarda.

Najbolji nastup među srpskim fudbalerima proteklog vikenda svakako je imao Miloš Krasić koji je het-trikom doneo pobedu CSKA na gostovanju Himkima. Krasić je bio strelac u šestom, 31. i 74. minutu čime je izbio na prvo mesto liste strelaca, pomogavši svom klubu da se probije na drugu poziciju ruskog šampionata, sa bodom zaostatka u odnosu na vodeći Rubin. Posebno treba istaći drugi pogodak srpskog reprezentativca, kada je zaobišao golmana i iz 'mrtvog ugla' postigao gol. Za Himki su nastupali Miodrag Jovanović i Vule Trivunović i obojica su zaradili žute kartone.



Tomsk je savladao Spartak Naljčik, a nekadašnji igrač OFK Beograda Đorđe Jokić igrao je svih 90 minuta. Moskva je savladala Saturn u gostima sa 1:0, a Zvonimir Vukić napustio je igru već u 35. minutu zbog povrede.

Dinamo iz Kijeva je posle plasmana u polufinale Kupa UEFA odmarao većinu prvotimaca, među kojima je bio i Miloš Ninković, što je rezultovalo porazom od Krivbasa. Šahtjor je bio bolji od Metalurga sa 2:1. Igor Duljaj nije igrao za ekipu iz Donjecka, dok se Vladimir Dišljenković vratio na gol Metalurga, a Đorđe Lazić je bio na klupi za rezerve. Metalist je dobio Vorskl u gostima golom naturalizovanog Ukrajinca Marka Devića u pretposlednjem minutu, a u pobedničkoj ekipi igrao je i Milan Obradović, zaradivši i žuti karton.

Inter je u derbiju kola ispustio pobedu protiv Juventusa u 90. minutu. Dejan Stanković je igrao svih 90 minuta i jedanaest minuta pre kraja utakmice imao je odličan pokušaj van kaznenog prostora, ali je Đanluiđi Bufon sjajno reagovao. Iako je Inter praktično obezbedio odbranu titule, Stanković posle meča nije bio zadovoljan.

Đorđe Rakić bio je na klupi Ređine na gostovanju Atalanti koje je njegov klub dobio sa 1:0, dok je Leče Dušana Baste poraženo u Rimu od Rome sa 3:2. Srpski fudbaler je meč proveo na klupi za rezerve.

Đenoa je poražena na domaćem terenu od Lacija sa 1:0. U domaćoj ekipi svih 90. minuta igrao je Boško Janković, kao što je i Aleksandar Kolarov odigrao ceo meč za ’nebeskoplave’. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mauro Zarate na izvanrednu asistenciju Kolarova, koji je takođe zaradio i žuti karton.



U još jednom direktnom okršaju srpskih reprezentativaca, Aleksandar Luković bio je uspešniji od Zdravka Kuzmanovića. Udineze je savladao Fiorentinu sa 3:1 i tako sprečio ’ljubičaste’ da se probiju na četvrtu poziciju posle poraza Đenoe. Kuzmanović je meč završio sa žutim kartonom koji je dobio u samom finišu utakmice.

U Francuskoj se trka za titulu ozbiljno zakuvala. Ukupno četiri ekipe se bore za trofej prvaka, a među njima se nalazi i Pari Sen-Žermen koji je savladao Avr sa 3:0, bez Mateje Kežmana koji je bio na tribinama. Grenobl je savladao Tuluz sa 1:0, a u pobedničkoj ekipi Milivoje Vitakić igrao je svih 90 minuta, zaradivši žuti karton u 45. minutu. Miloš Dimitrijević odigrao je poslednjih deset minuta za Grenobl. Pobedu je zabeležio i Nant protiv Nice (2:0), gde je Stefan Babović bio na klupi za rezerve, a Filip Đorđević propustio je meč zbog povrede. Milan Biševac odigrao je standardnih 90 minuta u porazu Valensijena od Le Mana na domaćem terenu rezultatom 2:0.

U Belgiji su Anderleht i Standard nastavili trku za titulom prvaka. Anderleht je bez suspendovanog Nemanje Rnića savladao Vesterlo u gostima minimalnim rezultatom. Standard je, takođe u gostima, slavio protiv Muskrona sa 3:0, a Milan Jovanović bio je asistent Vilfredu Dalmi u 48. minutu.



Gent i Genk su podelili bodove (2:2) a za gostujuću ekipu svih 90 minuta igrao je Miloš Marić. Bojan Jorgačević nije bio u kombinaciji za tim zbog suspenzije.

U Švajcarskoj Bazel je savladao Ksamaks u gostima sa 3:2. Marko Perović bio je strelac prvog gola u 24. minutu, dok je Ivan Ergić bio asistent. Bazel vodi na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na Cirih

Prvi golman reprezentacije Vladimir Stojković, koji je u ovoj rubrici ranije najčešće imao status „nije bio ni na klupi za rezerve“, je na najbolji mogući način iskoristio drugu priliku u startnoj postavi Hetafea. Posle dobrog debija prošle nedelje, Stojković je bio najzaslužniji što Barselona na gostovanju nije napunila mrežu Hetafea. Srpski golman je bravuroznim odbranama zaustavljao pokušaje Katalonca, najčešće Tijerija Anrija. Ipak, Barselona je slavila minimalnim rezultatom zahvaljujući Leu Mesiju koji je jedini uspeo da savlada Stojkovića. Reprezentativni golman zaustavio je ukupno sedam direktnih udaraca fudbalera Barselone. Stojkovića naredne nedelje očekuje teško gostovanje Realu u Madridu.



U susretu dva srpska fudbalera, Milana Smiljanića i Nikole Žigića, uspešniji je bio bivši kapiten Partizana. Espanjol je minimalnim rezultatom savladao Rasing i time produžio nadu da ipak može da sačuva prvoligaški status. U ekipi gostiju Nikola Žigić je igrao svih 90. minuta, ali ovaj put nije uspeo da se upiše u strelce. Smiljanić je u igru ušao u 65. minutu. Sevilja je poražena na gostovanju Valensiji sa 3:1, a Ivica Dragutinović propustio je meč zbog povrede.

U Portugalu, Porto je savladao Akademiku de Koimbra sa 3:0 u gostima, a Milan Stepanov je susret posmatrao sa klupe za rezerve.

U Engleskoj su srpski fubaleri sa svojim klubovima igrali polufinalne mečeve FA Kupa. Plasman u finale prvo je obezbedio Čelsi za koji je Branislav Ivanović odigrao novih 90 minuta. ’Plavci’ su savladali Arsenal sa 2:1, a srpski reprezentativac nije imao preterano zapaženu partiju i zbog neopreznog starta nad Robinom Van Persijem, zaradio je žuti karton u 38. minutu.

Aleks Ferguson je protiv Evertona izveo kombinovani sastav u kome se, među retkim prvotimcima, našao i Nemanja Vidić koji je prolašen za najboljeg aktera susreta. Meč se završio bez golova, pa su penali odlučivali o drugom finalisti. Nemanja Vidić je bio uspešan izvođač penala u trećoj seriji, ali je Everton na kraju bio uspešniji. Zoran Tošić je nastavio svoje prilagođavanje fizički zahtevnoj Premijer ligi, nastupom za rezerve Junajteda protiv Evertona, pruživši solidnu partiju u kojoj je po jednom pogodio prečku i stativu.

Herta je ostala u trci za titulom u Bundesligi pobedom nad Verderom od 2:1, posle preokreta u poslednjih 20 minuta utakmice. Gojko Kačar i Marko Pantelić bili su starteri za Hertu, dok je Duško Tošić ceo meč proveo na klupi za rezerve Verdera. Pantelić je pružio slabu partiju i zamenjen je u 61. minutu.

Šalke je bio ubedljiv protiv Kotbusa sa 4:0 i Mladen Krstajić je igrao za pobedničku ekipu do 78. minuta. U izuzetno slabom nastupu Energija, učestvovali su i Ivica Iliev i Dušan Vasiljević, koji je dobio i žuti karton. Branko Jelić je u igru ušao u 82. minutu.

Keln je doživeo težak poraz na svom terenu od Štutgarta, sa 3:0, a Nemanja Vučićević je igrao do 70. minuta, uz dva pokušaja da ugrozi gol gostiju. Uspešniji je bio Neven Subotić čija je Borusija iz Dortmunda savladala Bohum sa 2:0 u gostima. Subotić je igrao svih 90 minuta za ’milionere’ koji su se probili na sedmu poziciju Bundeslige.

Posle sjajne partije prošle nedelje kada je imao dve asistencije za Koblenc, Marko Lomić je i ove nedelje namestio jedan gol saigračima, ovaj put u pobedi nad Duizburgom u gostima od 3:2. Minhen 1860, za koji nastupaju Nikola Gulan i Antonio Rukavina, dočekuje Kajzerslatuern u ponedeljak.

Derbi susret između PSV-a i Ajaksa rešio je pitanje prvaka holandskog prvenstva. PSV je demolirao goste iz Amsterdama sa 6:2, čime je omogućio AZ-u da osvoji drugu titulu prvaka u istoriji. Danko Lazović i Miralem Sulejmani su meč počeli sa klupe za rezerve. Lazović je u igru ušao tek pet minuta pre kraja, pri vođstvu PSV-a od 5:2, dok je Sulejmani u igri bio već od 38. minuta. Mladi srpski fudbaler postigao je drugi utešni gol za Ajaks u 76. minutu, posle centaršuta Ismaila Aisatija. Ajaks je treći sa bodom zaostatka u odnosu na Tvente, dok PSV ima šest bodova manje od ekipe iz Amsterdama.

Groningen je savladao De Grafšap u gostima sa 1:0, a Goran Lovre je posredio bio asistent prilikom jedinog pogotka na utakmici. Srpski fudbaler je u 30. minutu uputio udarac ka golu domaće ekipe, a Rožer Meijer je rukom zaustavio pokušaj našeg fudbalera. Markus Berg je bio siguran izvođač jedanaesterca, tako da je Groningen odneo sva tri boda kući.

Tvente je poražen na gostovanju Fejenordu minimalnim rezultatom, a Slobodan Rajković je odigrao svih 90. minuta za drugoplasiranu ekipu holandskog prvenstva.

Bojan Isailović branio je za Genčlerbirligi koji je poražen na gostovanju Trabzonu sa 2:0. Konjaspor i Sivaspor su odigrali bez golova, a za domaću ekipu igrao je Miloš Mihajlov svih 90 minuta.

U Grčkoj se proteklog vikenda nisu igrali prvenstveni mečevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu