Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.04.2009.

22:40

Bane Ivanović srušio Liverpul!

Fudbaleri Čelsija pobedili su Liverpul na Enfild roudu rezultatom 3:1 (1:1) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junak pobede bio je srpski reprezentativac Branislav Ivanović, koji je sa dva gola preokrenuo rezultat nakon vodećeg pogotka Fernanda Toresa. Konačnih 3:1 postavio je Didije Drogba u 67. minutu. Revanš je na programu narednog utorka.

Atipično za pređašnje mečeve Liverpula i Čelsija u Ligi šampiona, igralo se vrlo ofanzvino na obe strane.

Već u 3. minutu Kujt je imao priliku posle kornera, a tri minuta kasnije domaći stižu do vođstva preko Fernanda Toresa. Kujt je proigrao Arbelou na desnoj strani, čiji centaršut Tores 'iz prve' sprovodi iza leđa Petra Čeha.

U sledećem napadu ’Plavci’ umalo da izjednače. Arbeloa je napravio kardinalnu grešku izgubivši loptu na 30-ak metara od svog gola, Kalu je uposlio Drogbu, Pepe Reina u situaciji ’jedan na jedan’ izlazi kao pobednik.

Čelsi je izveo preciznu akciju u 24. minutu, Drogba dodaje do Malude, koji iskosa sa leve strane šutira pored stative.

Nedugo zatim Lampard se bespotrebno poigravao loptom na svojoj polovini, Tores ju je oduzeo i šutirao malo preko gola. Lampard je potom dugo držao podignutu ruku u znak izvinjenja saigračima.

Na isteku pola časa igra Drogba je imao veliku priliku. Balak ga je maestralno pronašao, napadač iz Obale Slonovače je pobegao Škrtelu i levom nogoma sa 7m šutirao preko prečke.

Posle perioda nešto mirnije igre Čelsi stiže do izjednačenja u 39. minutu. Lampard je izveo korner, a srpski reprezentativac Bane Ivanović se oslobodio Ćabija Alonsa i glavom zakucao loptu u gol Reine.

Slično kao i posle gola L’pula, usledila je stopostotna prilika na suprotnoj starni, ali je Čeh istrčao i skinuo ’zicer’ Kujtu.

Početkom drugog poluvremena Džerard je imao solidan pokušaj da ugrozi Čeha, a zatim je Džejmi Karager izbacio loptu sa gol-linije i sprečio Drogbu da se upiše u strelce.

Tempo nije opadao, a Tores je u 53. minutu propustio priliku sličnu Drogbinoj u prvom poluvremenu.

U 62. minutu novi šok za navijače Liverpula – Lampard je izveo korner, a Ivanović je ostao usamljen na petercu i sproveo loptu u suprotni ugao.

’Crveni’ su bili pogubljeni, a povišen nivo adrenalina uslovio je da gosti ne prestanu sa napadima. To im se isplatilo već u 67. minutu, kada je Drogba krunisao dobru kombinaciju Čelsija i završni pas Malude.

Do kraja meča solidne prilike imali su Drogba i Lampard, a Ćabi Alonso je u samom finišu naterao Čeha na intervneciju. Ostalo je, ipak, 3:1 za Čelsi.

Srpski reprezentativac Bane Ivanović ključni je čovek velikog trijumfa Čelsija na Enfildu. Za vikend je protiv Njukasla odigrao prvi meč otkad je Gus Hidink postao menadžer, a sada je na fantastičan način doprineo pobedi ’Plavaca’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu