Nova vest
Fudbal

Subota, 28.02.2009.

20:48

Fifa uvodi dodatne linijske sudije

Zvaničnici Međunarodne fudbalske federacije dali su zeleno svetlo za projekat kojim bi bilo isprobano uvođenje dodatnih linijskih sudija.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

Dodatni arbitri bili bi angažovani u donošenju odluka o prekršajima i svim ostalim spornim situacijama u šesnaestercima i stajali bi iza gol-linije.

Predstavnici Fudbalskih saveza Italije i Francuske već su izrazili interesovanje za ovu ideju, koja bi najpre bila isprobana u nekoj od nižih liga, a konačna odluka je najavljena za 2011. godinu i bila bi obavezujuća za sve zemlje članice Fife.

Predsednik Evropske fudbalske federacije Mišel Platini još ranije je podržao ovu ideju i nada se da će konačna odluka o uvođenju dodatnih arbitara biti doneta pre Evropskog prvenstva 2012. godine. Projekat ima podršku i predsednika Fife Sepa Blatera. Uefa i Fifa procenjuju da bi to bilo bolje rešenje od pregleda snimaka posle svake sporne situacije, jer bi ritam utakmice u tom slučaju bio usporen.

Konačnu odluku doneće odbor Međunarodne fudbalske federacije, sastavljen od četiri ptredstavnika britanskog fudbala i četiri stručnjaka Fife, koji je i dao zeleno svetlo za ovaj projekat.

U isto vreme, odbačene su ideje da se pauza na poluvremenu produži za 5 minuta, kao i da se uvede višeminutno isključenje za svakog igrača koji dobije žuti karton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu