Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.11.2008.

20:49

Belenji respektuje Partizan

Trener Standarda iz Liježa, Laslo Belenji, izjavio je da je iznenađen snagom srpskog fudbala, koji iz godine u godinu pokazuje izuzetnu vitalnost.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Poznato je da su srpski fudbaleri pravi Brazilci u istočnom delu Evrope. Ima mnogo talenata i prosto ne znam odakle se oni crpe", priznao je Belenji, koji je kao rumunski reprezentativac više puta nastupao za nacionalni tim protiv selekcije Jugoslavije.

"Partizan je ofanzivna ekipa, koja izaziva ogromno poštovanje. Kada budemo pravili taktiku, o tome moramo strogo da vodimo računa", rekao je Belenji.

On smatra da će na utakmici pod velikim pritiskom biti napadač Standarda, srpski reprezentativac Milan Jovanović, koji igra u izuzetnoj formi i koji će na terenu stadiona Partizana sigurno nastojati da pruži barem približnu partiju kao na prijateljskom susretu prošle srede između Srbije i Bugarske (6:1).

"Ovo je izuzetno, možda je ovo najteži meč u mojoj trenerskoj karijeri. Partizan je ozbiljan protivnik kojeg uvažavamo i respektujemo do maksimuma", istakao je Belenji.

Rumunski stručnjak nije objavio sastav za utakmicu protiv Partizana, ali je izrazio uverenje da će njegovi izabranici pružiti maksimum, bez obzira na vremenske uslove u Beogradu.

Utisak je da belgijski klub sa velikim optimizmom iščekuje susret, a da njegov trener veruje u pobedu kojom bi Standard stekao šansu da izbori plasman u drugu rundu takmičenja.

Utakmica između Partizana i Standarda na programu je sutra od 20,45 časova na stadionu aktuelnog prvaka Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu